• BIST 9787.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Malatya Veteriner Hekimler Odası’ndan, Hayırlı Olsun Ziyaretleri

Malatya Veteriner Hekimler Odası’ndan, Hayırlı Olsun Ziyaretleri
Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri yeni göreve seçilen Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı...

Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri yeni göreve seçilen Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Doç. Dr. Orhan Gündüz ve Tarsim Bölge Müdürlüğü görevine atanan Mehmet Ali Doğan'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir ve beraberindeki heyet Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şubesi hizmet binasında Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Doç. Dr. Orhan Gündüz ve yönetimiyle tarım ve hayvancılık konusunda istişarelerde bulundu. Özdemir, "Göreve yeni seçilen Orhan beyi öncelikle tebrik ediyorum. Ziraat Mühendisleri ve Veteriner Hekimler, tarım ve hayvancılık sektörünün ortak birer paydaşıdır. Bu anlamda tarım ve hayvancılığın aksayan yönlerinin giderilmesi için biz sivil toplum örgütlerine büyük görevler düşmektedir. Bizler eksiklikleri dile getireceğiz, çözümler sunacağız icra organları da bu anlamda çözüm üretmelidirler. Biz hayvancılık sektöründe dışarıdan ithal hayvan getirilmesini doğru bulmuyoruz. Bu bağlamda hayvancılığımızın daha verimli hale gelmesi için teşviklerin gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarılması gerekliliği kanaatindeyiz. Hayvancılık pilot bölgeleri belirlenerek bu bölgelerde teşvikler daha fazla verilmelidir" şeklinde konuştu.

"ARTIK DUR DENMELİ"

Türkiye'de veterinerlik fakültesi sayısının çok fazla olduğunu ifade eden Özdemir, artık bunun önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti. Özdemir, "Hayvancılık sektörüne en büyük hizmeti veren meslek veteriner hekimliktir. Hayvancılıkta çiftlikten sofraya kadar her kademede veteriner hekimin hizmeti vardır. Bundan dolayı veteriner hekimlik mesleğini icra edenlerin fakültelerden çok iyi eğitim almaları gerekmektedir. Ancak ülkemizde lise açılır gibi veteriner fakültesi açılmaktadır. Şu anda ülkemizde 28 tane veteriner fakültesi mevcuttur. Bugün nüfusu ve yapısı bize yakın olan Almanya'da 5, Fransa'da 6 veteriner fakültesi mevcuttur. Fakülte sayısın çok olması geçmişte üniversite seçme sınavında yüzde 7 dilimde öğrenci alırken günümüzde bu oran yüzde 70'lere yaklaşmaktadır. Bu nedenle ki artık buna bir dur dememiz lazım. Ne acıdır ki Malatya'da bazı kesimlerce yeni fakültesi açılması yönünde kulis çalışması yapması biz veteriner hekimleri derinden üzmektedir" diye konuştu.

Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, Tarsim Malatya Bölge Müdürlüğü görevine yeni getirilen Mehmet Ali Doğan'a da hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Özdemir, Malatya'daki Hayvan Hayat Sigorta poliçesinin artmasının hayvancılığı olumlu yönde etkileyeceğini, dünyada en fazla sigortanın ABD'de yapıldığını ve bunun gelişmişliğin bir ölçüsü olduğunu söyledi.

Malatya Veteriner Hekimler Odası’ndan, Hayırlı Olsun Ziyaretleri

Malatya Veteriner Hekimler Odası’ndan, Hayırlı Olsun Ziyaretleri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim