• BIST 9716.09
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Malatya Kitap Fuarı Hazırlıkları Devam Ediyor

Malatya Kitap Fuarı Hazırlıkları Devam Ediyor
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafında bu yıl 5. düzenlenecek olan Malatya Anadolu Kitap Fuarı öncesi sivil toplum kuruluşlarıyla istişare...

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafında bu yıl 5. düzenlenecek olan Malatya Anadolu Kitap Fuarı öncesi sivil toplum kuruluşlarıyla istişare toplantısı yapıldı.

İstişare toplantısına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Arif Emecen, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın, sivil toplum kuruluşları ve Malatyalı yazarlar katıldı. Toplantıda konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Malatya fuarlar şehri olma yolunda her geçen yıl daha da kendini geliştirerek devam ediyor. Malatya Kültür A.Ş yapacağı yeni fuarlarla yılda 10 civarında fuar organizasyonu gerçekleştiriyor" dedi. Kültür A.Ş tarafından organize edilen fuarların hepsinin ayrı bir öneme sahip olduğunu söyleyen Çakır, bu fuarlar sayesinde şehirde bir canlılığın olduğunu, ekonomik olarak hareketliliğin yaşandığını ve farklı kültürel etkinliklere sahne olduğunu belirtti. Çakır, "Kitap Fuarı sayesinde Türkiye'nin saygın isimlerini Malatya'da ağırlama fırsatı buluyoruz. Yazarlarımızın hepsinden farklı farklı faydalanma durumumuz oluyor. Bu senede kitap fuarımızı en iyi şekilde gerçekleştirmek için hep birlikte elimizden geleni yapacağız. Malatya'nın tanıtımı açısından Kitap Fuarı çok önemli, kitap sevgisini öğrencilerimize kazandırılması açısından bir fırsat, inşallah bu sene de sizlerin katkılarını ve desteklerini bekliyoruz. Bir misafir olarak değil ev sahibi olarak sizleri görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

AKIN: "5. KİTAP FUARI BİLGE KRAL ANISINA OLACAK"

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş Genel Müdürü Sabri Akın ise 5. Malatya Kitap Fuarı'nın 10-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında kapılarını ziyaretçilere açacağını belirtti. Malatya Kitap Fuarı'na her geçen gün bölgesel ve uluslararası bir kimlik kazandırmaya çalıştıklarını belirten Akın, bu doğrultuda görüşmelerine devam ettiklerini söyledi. Bu yılki fuarın ise Bosna Hersek Lideri Bilge Kral Aliya İzzetbegovic anısına olacağını kaydeden Akın, Bosna Hersek Cumhurbaşkanı Bakir İzzetbegovic'in de fuara katılması yönünde girişimlerde bulunduklarını aktardı.

Sivil toplum kuruluşları ve Malatyalı yazarların, Kitap Fuarı ile ilgili görüş ve öneriyle program son buldu.

Malatya Kitap Fuarı Hazırlıkları Devam Ediyor

Malatya Kitap Fuarı Hazırlıkları Devam Ediyor

Malatya Kitap Fuarı Hazırlıkları Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim