• BIST 9117.42
  • Altın 2324.394
  • Dolar 32.3814
  • Euro 35.0286
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

“Malatya Geziyor” projesi bu yıl için sona erdi

“Malatya Geziyor” projesi bu yıl için sona erdi
Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Toplu Taşıma Hizmetleri (MOTAŞ) tarafından başlatılan "Malatya Geziyor" projesi bu yıl için sona erdi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Toplu Taşıma Hizmetleri (MOTAŞ) tarafından başlatılan "Malatya Geziyor" projesi bu yıl için sona erdi. Proje kapsamında iki buçuk ayda, 2 bin 500 kişi Malatya'da bulunan tarihi mekanları gezdi.

2017 yılının Temmuz ayında başlatılarak Eylül ayının ortalarına kadar sürdürülen proje ile ilgili MOTAŞ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, turlara katılan vatandaşlara tarihi yerler gezdirilerek, vatandaşların tarihle bağ kurmasının amaçlandığı belirtildi. Açıklamada, "Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır'ın talimatıyla başlattığımız "Malatya Geziyor" projesi kapsamında ilimizin tarihi bölgelerini gezdik. Haftanın iki günü iki sefer halinde gerçekleştirdiğimiz gezilere her turda katılan yaklaşık 44 yolcumuza Malatya'nın tarihi bölgelerini tanıtarak geçmişle bağ kurdurmaya çalıştık. İnsanımızda tarihi bilinci geliştirmeye gayret ettik. Hedefimiz insanımızda tarihi bilinci geliştirmek suretiyle geleceğe emin adımlarla yürümelerini, geleceğe dair projeler geliştirirken geçmişten ilham almalarını sağlamaktır. Bu amaçla Temmuz ayında başlattığımız "Malatya Geziyor" turlarını Eylül ortasında bitirdik. Gezdiğimiz her mekanı misafirlerimize tanıtması için Malatya Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü de bir rehber tahsis ederek destek verdi. İki buçuk ay sürdürdüğümüz program kapsamında 2 bin 500 misafirimize tarihi bölgeleri gezdirdik. Bunların 500 öğrenci grubu ve engelli vatandaşlarımızdı. Yine bu 500 kişiden 90'ı Türkiye'nin farklı illerinden gelen görme engelli vatandaşlarımızdı. Onlara da Malatyamızın tarihi bölgelerini gezdirerek geçtiğimiz yerleri tasvir ettik, gözlerinin önünde canlandırmaya gayret ettik ve ziyaret ettiğimiz tarihi mekanları tanıttık. Ayrıca üstü açık gezi aracımıza rezervasyon yaparak tura katılan her misafirimize özenle hazırladığımız hediyelik çantayla birlikte aperatif yiyecek ve meşrubatlar ikram ettik. Tur boyunca müzik eşliğinde coşkulu anlar yaşattık" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, projeye önümüzdeki yıl daha erken ve donanımlı bir şekilde başlanacağı bildirilerek, 2018 sezonunda 4 bin yolcu taşımanın hedeflendiği aktarıldı.

“Malatya Geziyor” projesi bu yıl için sona erdi

“Malatya Geziyor” projesi bu yıl için sona erdi

“Malatya Geziyor” projesi bu yıl için sona erdi

“Malatya Geziyor” projesi bu yıl için sona erdi

“Malatya Geziyor” projesi bu yıl için sona erdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim