• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman:

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman:
Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, bazı basın meslek örgütleri ve siyasi parti sözcülerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün...

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, bazı basın meslek örgütleri ve siyasi parti sözcülerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün boykot edilmesine yönelik çağrılarını asla gerçekçi bulmadıklarını belirterek, bu boykota katılmadıklarını söyledi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde "Zamanın Tanığı Sayfalar" adlı bir sergi açacaklarını ifade eden Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, tüm Malatyalıları sergiye davet etti. Karaduman, bazı meslek örgütleri ve siyasi parti sözcülerinin 10 Ocak Gazeteciler Günü'nün boykot edilmesi yönündeki çağrılara katılmadığını söyledi. Bu günü kutlamaya devam edeceklerini belirten Karaduman, "10 Ocak 1961 yılında kabul edilen 212 sayılı yasa ile çalışan gazeteciler ile işverenler arasındaki çalışma koşulları düzenlenmiş, çalışanlar lehine önemli kazanımlar elde edilmiştir. O günden bu yana 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü olarak kutlanmaktadır. Malatya Gazeteciler Cemiyeti olarak bu kutlu günümüzü, Araştırmacı Yazar Nezir Kızılkaya'nın hazırladığı "Zamanın Tanığı Sayfalar" adlı sergisini 9 Ocak 2016 Cumartesi günü saat 13.00'te MalatyaPark AVM'de açarak başlatıyoruz. Sergide 19 Ekim 1923'den günümüze kadar yayınlanan gazete ve dergilerden seçme manşetler yer almaktadır. Tüm meslektaşlarımızı ve Malatyalıları bu sergiyi görmeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün 55 yıldır kutlandığını belirten Karaduman, "Bazı basın meslek örgütleri ve siyasi parti sözcülerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün boykot edilmesine yönelik çağrılarını asla gerçekçi bulmuyor ve bu görüşe katılmıyoruz. 55 yıldır kutlanan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde, başta çalışanlar olmak üzere basının sorunları dile getirilir, anlatılır, tartışılır. Elbette gazeteciler bilgilendiriyor, bilinçlendiriyor, halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için çalışıyor. Gazeteciler işsizlik, tutukluluk, sendikasızlık sorunlarıyla, yasalarda basın ve düşünce özgürlüklerini engelleyen maddelerle karşı karşıyadır. Bunca sorun yaşanırken, bu sorunları en yüksek sesle dile getirmek dururken, son derece sığ bir anlayışla 10 Ocak'ın boykot edilmesini istemek, bunu bir siyasi partinin talebi haline getirmek doğru bir yaklaşım değildir. Bizler gazeteciler olarak sorumluluklarımız, her zaman sorunlarımızdan önce gelmiştir. Malatya Gazeteciler Cemiyeti olarak 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'müzü her yıl olduğu gibi bu yılda en etkili şekilde kutlayacağız. Tüm meslektaşlarımızı bu özel günlerine sahip çıkmaya var olan sorunlarımızı hep birlikte çözmenin yollarını aramalıyız. Yaygın basın gibi yerel basının sorunları daha da ağırlaşmaktadır. Gelişen teknolojinin yanı sıra, iletişim araçlarının hızla çok çeşitlilik kazanması çalışan gazeteciler kadar, basın kuruluşlarını da etkilemektedir. Her şeye rağmen Malatya basını, ülkesinin bölünmez bütünlüğünü savunarak, sorunlarını diyalog ve hoşgörü ortamıyla çözüleceği inancındadır. Tüm Basın Çalışanlarının 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü kutluyor ve başarılar diliyorum" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim