• BIST 9693.46
  • Altın 2504.307
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.751
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır:

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır:
Kuzey Kuşak Yolundaki çalışmaları yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kuzey Kuşak Yolunun Malatya'nın trafiğini rahatlatacağını...

Kuzey Kuşak Yolundaki çalışmaları yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kuzey Kuşak Yolunun Malatya'nın trafiğini rahatlatacağını söyledi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya için büyük önem arz eden, kent merkezi ve çevre yolunun ulaşım yükünü azaltacak Kuzey Kuşak Yolu projesinin 3 kilometrelik Kaynarca-Şehir Mezarlığı hattında asfalt öncesi son çalışmalarını yapıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır beraberinde, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve Şube Müdürleriyle birlikte Kuzey Kuşak Yolunda incelemelerde bulundu. Geziye Çarmuzu Mahalle Muhtarı Hacı Korkmaz'da katıldı. Çakır, 13.3 kilometre uzunluğundaki kuşak yolunun bugüne kadar 12 kilometrelik bölümünün tamamlandığını belirterek, bu yola bağlantının sağlanması amacıyla başlanılan 50 metre genişliğindeki yolun da yakın zamanda tamamlanacağını ifade etti. Yeni yollarının Malatya kent içi trafiğini rahatlatacağını vurgulayan Başkan Çakır, "Kuzey Kuşak Yolumuzun büyük bölümünü tüm zorluklara rağmen açtık. Yolun Kaynarca-Şehir Mezarlığı hattı olan 3 kilometrelik bölümünü trafiğe açmaya hazırlanıyoruz. Bu bölgemizde tren yolu geçidine yapılması gereken köprünün projesini biz hazırladık. TCDD ise köprüyü yaptı. Çarmuzu bölgemizi Şehir Mezarlığı ile birleştirdik. Bu bölgemizin batısında bulunan Şehir Mezarlığı, Yaş ve Sebze Meyve hali, Galericiler Sitesi, Mahrukatçılar Sitesi başta olmak üzere birçok hizmet grubuna ulaşım bu yoldan daha rahat sağlanacak" ifadelerini kullandı. Malatyalıların şehir içi trafiğine girmeden bu yolu kullanarak rahat bir şekilde gidip-gelebileceklerini belirten Başkan Çakır, "Çarmuzu'da açtığımız 50 metre genişliğindeki bağlantı yolumuzda ise birkaç evimiz kaldı. Kuşak yolumuzda 1 milyon 100 bin metreküp toprak çalışması,108 bin metreküp alt temel malzemesi, 32 bin metreküp taş duvar çalışması yapıldı. Rakamlara baktığımız da burada ciddi bir emek söz konusu. Malatya'mızın trafiğini ciddi manada rahatlatacak. Yolumuz aynı zamanda geçtiği bölgelerin değerlenmesine, gelişmesine katkı sağlayacaktır" dedi.

Çarmuzu Mahalle Muhtarı Hacı Korkmaz ise, yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a teşekkür etti. Muhtar Korkmaz, "Büyükşehir Belediyemiz sadece Çarmuzu'da değil, Malatya'nın dört bir yanında büyük yollar açtı. Mahallemizde bulunan Kuzey Kuşak Yolunda çalışmalar 2010 yılında başladı. Tüm zorluklara rağmen yolun büyük kısmı açıldı. Demiryolu köprüsü çok zahmetli olmasına rağmen bugün bittiğini görüyoruz. 50 metrelik bağlantı yolu da bu yolla birleşecek. Bu yol çalışması bölge halkına çok önemli bir hizmettir. Büyükşehir Belediyesi ekipleri geceleri de burada çalıştı ve ortaya bu başarı tablosu çıktı. Emeklerinize, ellerinize sağlık" diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır:

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır:

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır:

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır:

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim