• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Makine Üretecileri İstişare Yaptı

Makine Üretecileri İstişare Yaptı
Ekonomi Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde yürütülen Ur-GE Projesi'nde yer alan firmalar, istişare...

Ekonomi Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde yürütülen Ur-GE Projesi'nde yer alan firmalar, istişare toplantısında bir araya geldi.

Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yönetim kurulu üyeleri ve projede yer alan 14 gıda işleme makinesi üretici firma temsilcisi katıldı.

Kümelenme Projesi'nin devamı niteliğindeki ve yaklaşık 1,5 yıldır uygulanan UR-GE Projesi'nde bugüne kadar markalaşma, birlikte hareket etme, dış ticaret seyahatleri ve rekabetçiliğin geliştirilmesi başlıklarıyla ne gibi faaliyetlerin gerçekleştirildiğinin değerlendirildiği toplantıda, bundan sonraki süreçte de ne gibi çalışmalar yapılması gerektiği tartışıldı.

TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, daha önce birbirleri ile rekabet eden firmaların, bu proje sayesinde güç birliği yapmaya başladığını söyledi. Çorum'daki gıda işleme makinecilerinin Grain Tech Cluster markası ile birbirleri ile değil, küresel rakipleri ile rekabet etmeye başladıklarını ifade eden Başaranhıncal, projenin Çorum için en önemli çıktılarından bir tanesinin bu husus olduğunu söyledi.

Başaranhıncal, "Türkiye genelinde bizim ile birlikte 5 ilde uygulanan projenin tamamen uluslararası ticarete yönelik olması nedeniyle grupta yer alan sanayicilerimiz yurt dışı gezilerinde gerek yeni ufuklar kazanıyorlar, gerekse gittikleri yerlerde Çorum'un makine sanayinin ne kadar güçlü olduğunu anlatma fırsatı buluyorlar. Bu sayede kendilerine yeni pazarlar bulabiliyorlar" dedi.

Toplantıda ayrıca, proje kapsamında edindiği yalın üretim tekniklerini en iyi şekilde uygulayarak, 2015 yılı sonunda İstanbul'da gerçekleştirilen Yalın Zirve'de Kümelenme Oluşumunda En İyi Uygulama Örneği seçilmesi ve bu konuda bir sunum yaparak Çorum'u başarıyla temsil etmesinden dolayı Dura Makine adına Macit Çubuk'a ve KOSGEB tarafından her yıl gerçekleştirilen KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri kapsamında Yılın Küresel Doğan Girişimci Ödülü'nü alarak, Çorum'un marka değerine katma değer sağlamasından dolayı Arar Makine adına Arif Tenikeci'ye teşekkür plaketi verildi.

Makine Üretecileri İstişare Yaptı

Makine Üretecileri İstişare Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim