• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Makedonya’da Ki İlk Türk Öğrenciler Mezun Oldu

Makedonya’da Ki İlk Türk Öğrenciler Mezun Oldu
Makedonya'nın ilk özel Yükseköğretim Kurumu olan Fon Üniversitesinde Öğrenci Yurdunun açılışı ve diploma töreni düzenlendi.

Makedonya'nın ilk özel Yükseköğretim Kurumu olan Fon Üniversitesinde Öğrenci Yurdunun açılışı ve diploma töreni düzenlendi. Açılış ve diploma törenine yoğun ve kalabalık bir katılım olurken, okulun ilk Türk öğrencileri de mezun oldu.

Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ve diğer ülkeler tarafından tanınan Uluslararası listelerde yer alan Makedonya'nın ilk özel üniversitesi olan FON Üniversitesi 19 Mart 2016'da Makedonya içinden ve diğer ülkelerden gelen, aralarında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı da olan yükseköğrenimini değişik fakültelerde tamamlayan öğrencilere diplomaları törenle verildi. 700 öğrencinin mezun olduğu Makedonya'nın ilk özel üniversitesinde öğrenci yurtları da törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Fon Üniversitesi kurucusu Fiyat Canoski yaptığı konuşmada gerek üniversitenin gerekse öğrenci yurdunun modern ve ihtiyaçların çağın gereklerine uygun olarak en sağlıklı şekilde karşılanabilecek tarzda öğrenci ve çocukların hizmetinde olup bu tesislerin hizmete sunulmak üzere hazırlandığını belirtti. Her öğrenciye kendi evladıymış gibi davranmaktan kaçınmadıklarını ifade ederek öğrenci yurdunun hayırlara vesile olmasını dile getiren Canoski, Makedonya'nın ilk özel Üniversitesi olan Fon Üniversitesinin kaliteli bir eğitim öğretim sunmak ve toplumlara vasıflı vizyon sahibi bir insan popülasyonu oluşturmak amacıyla eğitim ve öğretimini sürdürdüğünü kaydetti. Fon Üniversitesi'nin doğu ile batı arasında sosyal kültürel ve eğitim açısından bir köprü olduğunu da vurgulayan Sefer Canoski Türkiye ile ilişkiler ve geliştirilmesi konusunda her zaman katkıda bulunmaya hazır olduklarını belirterek mezunlara hayatlarında başarılar diledi.

Yapılan Öğrenci Yurdu açılış ve mezuniyet törenine kalabalık bir katılım oldu. Makedonya'nın ilk özel ve uluslararası listelerde yer alan YÖK tarafından da tanınan Fon Üniversitesi Makedonya'da farklı kentlerde dört şubesi ve kampusu mevcut olup Makedonya'da Eğitim Bakanlığından Akreditasyona ve çalışma iznine sahip. Her yıl farklı ülkelerden gelen öğrencilere ev sahipliği yapan üniversite, Ayrıca Üsküp'teki kampüs içinde okul bünyesinde 20 bin metre kare üzerinde inşa edilen yurdun açılmasıyla birlikte öğrencilerin barınma sorununu da çözmüş oldu.

Makedonya’da Ki İlk Türk Öğrenciler Mezun Oldu

Makedonya’da Ki İlk Türk Öğrenciler Mezun Oldu

Makedonya’da Ki İlk Türk Öğrenciler Mezun Oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim