• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Makbule Hanım'ın çeyiz sandığı Dörtyol'da

Makbule Hanım'ın çeyiz sandığı Dörtyol'da
Hatay'ın Dörtyol Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan ve Basın Yayın ekibi Atatürk'ün kız kardeşi Makbule Hanım'ın Dörtyol'da bıraktığı...

Hatay'ın Dörtyol Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan ve Basın Yayın ekibi Atatürk'ün kız kardeşi Makbule Hanım'ın Dörtyol'da bıraktığı 80 yıllık sandığa ulaştı.

Dörtyol'da 25 yıl yaşayan Makbule Hanım (Makbule Atadan) burada kendisine manevi evlat olarak edindiği Yıldız Telmen ve Zeynel Abidin Atadan'a bıraktığı 80 yıllık sandık ve 75 yıllık el arabası bulundu.

Dörtyol Belediyesi Başkan Yardımcısı Yaşar Gürakan ve Dörtyol Belediyesi Basın Yayın Ekibinin ulaştığı sandıklar Yıldız Telmen'in isteği doğrultusunda İlk Kurşun Atatürk Müzesine sergilenmek üzere teslim edildi.

Ziyaret sırasında konuşan Makbule Hanım'ın Manevi Kızı Yıldız Telmen, "Ben 8 yaşındayken tanıştığım Makbule Hanım beni çok severdi. Bir gün babam İsmail Hakkı Telmen'e gelerek "Ben Yıldız'ı manevi kızım olarak Ankara'ya, manevi oğlum olarak Zeynel Abidin'i İstanbul'a götürmek istiyorum." dedi. Babam da "Benim tek kızım var o burada kalsın, oğlumu götürebilirsin" dedi. Bizlere çok iyi bakardı. Biz yemek yerken Kur'an okurdu. Sabah abdestsiz yatağından dışarı çıkmazdı. Ağabeyim kendisinin şoförlüğünü yapardı ve Fahri Korutürk'e kadar Cumhurbaşkanlık Koruma Alayında şoför olarak devam etti. Makbule Hanım 25 yıl boyunca Dörtyol'da yaşadı. Senede 2 ay İstanbul'a giderdi. Yılın geri kalanını Dörtyol'da geçirirdi. Bana bir gün kendi çeyizinde kullandığı çeyiz sandığını verdi. "İleride sen de evlendiğinde bu sandığı kullanırsın" diyerek bana hediye etmişti. Ben de yıllardır sakladım. İlk gün ki özelliğini kaybetmeden muhafaza ettim. Dörtyol'da Atatürk Müzesi açıldığını duydum ve oğlum Mustafa Kemal'e bu sandığı o müzeye vermemiz gerektiğini söyledim. Sandık için bana bir çok kez para teklif ettiler ama ben hiçbirini kabul etmedim." dedi.

Makbule Hanım'ın çeyiz sandığı Dörtyol'da

Makbule Hanım'ın çeyiz sandığı Dörtyol'da

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim