• BIST 9631.59
  • Altın 2475.941
  • Dolar 32.4479
  • Euro 34.4714
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 21 °C

Mahtap İkinci Toplantısını Gerçekleştirdi

Mahtap İkinci Toplantısını Gerçekleştirdi
Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu'nun ikinci toplantısı gerçekleştirildi.

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu'nun ikinci toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda sektörün sorunları masaya yatırıldı.

Tahta Tabak'ta gerçekleştirilen platform toplantısında bir konuşma yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Malatya'nın özellikle sivil toplum örgütleri noktasında çok iyi bir durumda olduğunu belirterek "Türkiye'yi örnek temsil edecek bir faaliyet içerisinde bulunduğumuzu görüyorum" diye konuştu. Tarım ve hayvancılıkla sektörü ile ilgili 30'a yakın STK'nın tek çatı altında toplanarak platform oluşturmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Selvi, "Bu Türkiye bazında da örnek gösterilecek bir durum. Biz Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak her zaman bu platformun yanında olacağız. Bu platformun Malatya başta olmak üzere ülkenin tarım ve hayvancılığına hayırlı olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu. Battalgazi Tarım Meslek Lisesi Müdürü İdris Fırat ise Malatya'da Tarım ve Hayvancılık Platformu'nun kurulmasının bölge için oldukça önemli bir kazanım olduğunu belirterek "Sorunların taşradan Bakanlığa iletilmesi ve bir takım çözüm önerilerinin sunulması adına platformu Malatya adına önemli bir değer olarak görüyoruz. Bu platformun Malatya'ya çok değer katacağını düşünüyorum" ifadelerine yer verdi. Daha sonra söz alan Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın'da tarım ve hayvancılığın asla vazgeçilmez bir sektör olduğunu dile getirerek platform olarak artık harekete geçmeleri gerektiğini ve sorun ve çözüm önerilerini gündeme taşıyacaklarını söyledi. Platform olarak projeleri hazırlamaları gerektiğini vurgulayan Akın, "Bundan sonra İnşallah hep birlikte el birliği ve gönül birliği ile hareket ederek, bütün sivil toplum örgütleri olarak birbirimize yardımcı olacağız. Platform olarak en iyi şekilde tarıma ve hayvancılığa nasıl katkı sunarız bunun için çalışmalarımızı en iyi şekilde yapacağız" şeklinde konuştu. Açılış konuşmalarının ardından söz alan birlik ve oda başkanları problem, sıkıntı ve yapılması gerekenlerle ilgili söz alarak istişarelerde bulundular. Toplantıya ev sahipliği yapan Toprak A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kılıç ise konuşmasında platformun ve birlikteliğin önemine dikkat çekti.

Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, Battalgazi Tarım Meslek Lisesi Müdürü İdris Fırat, Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın, İnönü Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdurrahman Kösemen, Battalgazi Tarım Meslek Lisesi Ziraat Mühendisi Selahattin Özmen, Yazıhan Ziraat Odası Başkanı Yunus Kılıç, Darende Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya, Arguvan Ziraat Odası Başkanı Turan Aslan Türk, Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ali Çolak, Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkan Yardımcısı Abbas Arslan, Orka Veteriner Kliniği Veteriner Teknikeri Kadir Altıntaş, Toprak A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kılıç, Örnek Üretici Muhtar Alibey Varlık, Hekimhan- Yazıhan-Darende Organik Meyve Üreticileri Birlik Başkanı İbrahim Berktaş, Ziraatçılar Dernek Başkanı Ahmet Tufan, Doğan Veteriner Hekim M. Erkan, Yeşilyurt-Akçadağ- Doğanşehir Organik Meyve Üreticileri Birlik Başkanı İlhan Tursun, Battalgazi Süt Üreticileri Birlik Başkanı İbrahim Nogay, Canlı Hayvan Dernek Başkanı Ramazan Kırma katıldı.

Mahtap İkinci Toplantısını Gerçekleştirdi

Mahtap İkinci Toplantısını Gerçekleştirdi

Mahtap İkinci Toplantısını Gerçekleştirdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim