• BIST 9693.46
  • Altın 2506.644
  • Dolar 32.5784
  • Euro 34.78
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Mahkumların El Emekleri Adliyede Satılacak

Mahkumların El Emekleri Adliyede Satılacak
Manisa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda kalan mahkumların el emekleri Manisa Adliyesinde açılan İşyurdu Satış Noktasında satılacak.

Manisa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumunda kalan mahkumların el emekleri Manisa Adliyesinde açılan İşyurdu Satış Noktasında satılacak. Açılışı yapılan İşyurdu sayesinde mahkumlar hem meslek sahibi olacak hem de para kazanacak.

Manisa Adliyesinde düzenlenen törenle Manisa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurdu Satış Mağazası açıldı. Açılışa Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, savcılar ve hakimler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Ceza Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım şunları söyledi: "Ceza infaz sistemimizde son 10 yılı aşkın süredir devam etmekte olan değişim ve dönüşüm hareketinin en önemli yansıması iş üretiminin ve iş faaliyetleri alanında olmuştur. Hem hükümlülerin eğitimi ıslahı noktasında hem infaz sistemimizin temel amaçlarına yönelik faaliyetlerin üretimi noktasında iş yurtları bizim için çok önemli bir başlık halindedir. Bugün burada iş yurtları faaliyetlerimizin, iş eğitimlerimizin bir ürünü olan ve bir anlamda da infaz sistemimizin özgüvenini yansıtacak olan bir mağazamızı açmanın onurunu yaşıyoruz. Şehzadeler şehri Manisa'da iş yurtlarımızın 45'inci mağazasını açacağız. Adalet Bakanlığı Ceza Tevkifevleri Genel Müdürlüğü iş yurtları kurumu var. Özel yasa ile kurulmuş bir kurum. Bir açıdan da döner sermaye olarak düşünülebilir. Geçtiğimiz yıl 35 bin hükümlü ve tutuklumuz iş yurtları arasında sigortalı olarak çalıştı. Bu kurumunda iş yurtları faaliyetlerinde çalışan hükümlü ve tutuklularımıza hem cüzi bir ücret ödeniyor, hem bunların sağlık sigortaları yapılıyor, hem de hükümlü ve tutuklarımızın giderleri kendilerinden talep edilmiyor. Baktığımız zaman bu sistem içerisinde çalışan hükümlü ve tutuklunun aylık kazancının tüm yan gelirle birlikte 400 lirayı bulduğunu görüyoruz. Bu bir meslek edinme sistemi. Ceza infaz kurumunda geçirilen zamanın boşa geçirilmemesi için bir sistem. İş yurtları da burada bir çatı görevi görüyor."

"Cezaevlerimizde şu anda kapasitenin üzerinde hükümlü ya da tutuklumuz yok." diyen Yıldırım konuşmasını şöyle tamamladı: "Türkiye'de bugün itibariyle 178 bin civarında hükümlü ve tutuklu var. Ancak hükümlü ve tutuklularımızın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin de bizler için belirlediği standartlara uygun metrajlarda kalmalarını temin ediyoruz. Hasta mahkumlarla ilgili olarak da özellikle bizim bu işle ilgili Sağlık Daire Başkanlığımız çeşitli düzeydeki hastalıkların tek tek takibini yapmaktadır. Ağır durumda hasta olanların bire bir sevk zincirini takip ediyor. Bunların zamanında sağlık hizmetine ulaşması için de yine Genel Müdürlüğümüzde takipler yürütülüyor. Sağlık konusu bizim için son derece önemlidir. Bununla ilgili bize yapılan müracaatları da anında değerlendiriyoruz. İlgili Ceza İnfaz Kurumu ile irtibata geçerek bir aksama var ise bunun nedenlerini kurumsal olarak araştırıyoruz."

Yıldırım'ın konuşmasının ardından İşyurdu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Mahkumların El Emekleri Adliyede Satılacak

Mahkumların El Emekleri Adliyede Satılacak

Mahkumların El Emekleri Adliyede Satılacak

Mahkumların El Emekleri Adliyede Satılacak

Mahkumların El Emekleri Adliyede Satılacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim