• BIST 9749.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Mahkumlara Sağlıklı Beslenme Ve Obezite Semineri

Mahkumlara Sağlıklı Beslenme Ve Obezite Semineri
Elazığ'da mahkumlara "Sağlıklı Beslenme ve Obezite" semineri verildi.

Elazığ'da mahkumlara "Sağlıklı Beslenme ve Obezite" semineri verildi.

Elazığ E Tipi Ceza İnfaz Kurumu tarafından hükümlü ve tutuklulara yönelik sosyal kültürel ve eğitsel faaliyetler kapsamında "Sağlıklı Beslenme ve Obezite" semineri düzenlendi. İl Halk Sağlığı Müdürlüğü diyetisyenleri Burçin Aygün Çelik ve Berivan Küçük tarafından hükümlü ve tutuklulara yönelik verilen seminerde, sağlıklı beslenmenin önemi ve obeziteyle mücadele kapsamında bilgiler aktarıldı.

Son yılların en önemli sağlık sorunlarından birinin şişmanlık olduğunu belirten diyetisyen Burçin Aygün Çelik, "Yaşımız, cinsiyetimiz, hatalı beslenme alışkanlıklarımız, hormonal ve metabolik etmenler, yetersiz fiziksel aktivite durumu, genetik yatkınlık obeziteye neden olmaktadır. Erken dönemde müdahale edilip obezitenin tedavi edilememesi durumunda, kalp, damar, diyabet, metabolik sendrom, bazı kanser türleri, hipertansiyon, kas, iskelet sistemi hastalıkları ile psikolojik rahatsızlıklara yol açmaktadır" dedi.

Türkiye'de obezite görülme sıklığının kadınlarda yüzde 41,5, erkeklerde ise yüzde 21,2 olarak tespit edildiğini ifade den Çelik, "Bizim amacımız, ülkemizde görülme sıklığı giderek artan, çocuklarımızı ve gençlerimizi etkileyen obezite ile etkin şekilde mücadele etmek. Toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırarak, bireylerin yeterli, dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmalarını teşvik etmektir. Böylece ülkemizde obezite ve obezite ile ilişkili hastalıkların görülme sıklığını azaltmaktır" diye konuştu.

Sağlığı bütünsel olarak sağlamak için bedeni bütünsel olarak ele almak gerektiğini aktaran diyetisyen Berivan Küçük ise, "Bütünün sağlığı tek tek parçaların sağlığı ile de ilişkili olup, parçadaki aksaklık, bütünde aksaklığa, bütünün sağlığının bozulmasına neden olmaktadır. Sağlıklı olması için özenle araştırdığımız bedenimiz de hücreler bütünü olması sebebiyle, yeterli ve dengeli beslenmeye, yeterli kas kitlesine, sağlıklı işleyen bir sinir sistemine ihtiyaç duymaktadır. Bedenin beslenmesi ile ilgili yeterince bilgiye ulaşıldı. Bedenin ihtiyaç duyduğu besin öğelerini karşılamak için dört temel besin öğesi olan et, süt, tahıllar ve taze sebze ile meyveler tüketilmelidir" ifadelerinde bulundu.

Mahkumlara Sağlıklı Beslenme Ve Obezite Semineri

Mahkumlara Sağlıklı Beslenme Ve Obezite Semineri

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim