• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

Mahkumlar Üretiyor, Engelli Özcan Satıyor

Mahkumlar Üretiyor, Engelli Özcan Satıyor
Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Engelli Fatih Özcan, Bandırma Cezaevi'nde yatan mahkumların yaptığı el emeği göz nuru hediyelik eşyaları satarak hem...

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde Engelli Fatih Özcan, Bandırma Cezaevi'nde yatan mahkumların yaptığı el emeği göz nuru hediyelik eşyaları satarak hem geçimini sağlıyor hem de mahkumlara katkı sağlıyor.

Mahkumların yaptığı el emeği göz nuru hediyelik eşyalar, Bandırma Cumhuriyet Meydanı'nda engelli Fatih Özcan tarafından satış standında satılıyor. Elde edilen gelir Adalet Bakanlığı tarafından mahkumlar arasında paylaştırılıyor. Mahkumlar cezaevlerinde oltu taşı tespih, gümüş takılar, anahtarlık, araba süsleri üretiyor.

Bandırma'da öğrenci olan ve tespihleri çok seven Kaan, "Cezaevinde mahkumların yapmış olduğu tespihler ilgimi çekti. Tespihleri çok seviyorum. Cezaevinde yatan mahkumlara biraz katkım olması için tespih aldım" dedi.

Mahkumlara yardım olması için tespih alan Ahmet Çebioğlu ise "Kader mahkumlarına yardımım olması için tespih aldım. Çok memnunum. Kader mahkumlarına bu güzel tespihleri yaptıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

4 yıldır engelli aracını kullandığını, yüzde 81 özürlü oranını olduğunu ve mahkumların tespihlerini satarak hem geçimini hem de katkı sağlayan Fatih Özcan, "2005 yılından beri Bandırma Cumhuriyet Meydanı'nda kader mahkumlarının tespihlerini satmak için burada bulunmaktayım. Bandırma Kapalı Cezaevinde el emeği ve göz nuru ürünlerin satışını yaparak mahkumlara katkı sağlamaktayım. Bunun dışında engelli arkadaşlarımızın yapmış oldukları tespihler de var. Biliyorsunuz ülkede ki Cezaevlerinde doluluk oranları çok fazla. Mahkumlar özgürlüğüne kavuştuğundan itibaren Türkiye Cumhuriyeti şartlarında işsiz kalmaktadırlar. Devletimizin özgürlüğüne kavuşan mahkumlara özel sektörde daha önce de sağlanan kotanın tekrardan getirilmesini ve biz engelli vatandaşlara var olan kota varsa aynı kotanın mahkumlara için de uygulanması gerektiği kanaatindeyim. Tüm devlet büyüklerimden ve vatandaşlardan tek isteğim var. Bana destek olsunlar. Elimde bulunan bu eşyaları satmam gerekiyor" dedi.

Engelli Fatih Özcan tarafından satılan bazı ürünlerin fiyatları şöyle: Tespih 3 lira, örme nazarlık bileklik 3 lira, bileklik 5 lira, çeşitli takımlara ait örme anahtarlıklar 5 lira.

Mahkumlar Üretiyor, Engelli Özcan Satıyor

Mahkumlar Üretiyor, Engelli Özcan Satıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim