• BIST 9712.95
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Mahkumlar Kamu Yararı İçin Nilüfer Belediyesi’nde Çalışacak

Mahkumlar Kamu Yararı İçin Nilüfer Belediyesi’nde Çalışacak
Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile imzalanan protokolle mahkumlar ücretsiz olarak Nilüfer Belediyesi'nde çalışacak.

Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile imzalanan protokolle mahkumlar ücretsiz olarak Nilüfer Belediyesi'nde çalışacak.

Nilüfer Belediyesi, hükümlülerin topluma kazandırılması yeni bir protokole daha imza attı. Mahpusların mahrum kaldıkları alanlarda ihtiyaçlarını karşılayarak topluma kazandırılmasını hedefleyen Nilüfer Belediyesi, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile protokol imzaladı. Bozbey, Kızılay'da yaşanan bombalı saldırıya değindi. Saldırıyı kınayan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Terörün, teröre hizmet edenlerin hain emelleri, masum insanlarımızın kanını akıtırken, ülke olarak özellikle sağduyumuzu korumalı, bizi ayrıştırmak isteyenlere fırsat vermemeliyiz. Saldırıda ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum" dedi.

Mahsus Mahal Derneği'yle imzaladıkları protokol sonucu hapishanelerde kalanların ihtiyaçlarına ilk kez bir yerel yönetim olarak Nilüfer Belediyesi'nin el uzattığını vurgulayan Bozbey, "Bu protokol çerçevesinde, mahkumların mahrum kaldıkları alanlarda ihtiyaçlarını karşılayarak topluma kazandırılmasını hedeflemiştik.

Şimdi bu çabamızı bir adım daha ileriye taşıyor, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile bir protokol imzalıyoruz. Protokol gereğince, bundan böyle, kamuya yararlı işte çalıştırılma cezası almış hükümlüler ve yükümlüler, kamu yararı için ücretsiz çalıştırılmak üzere Nilüfer Belediyesi hizmetine verilecek. Böylelikle öncelikli olarak, hükümlü ve yükümlülerin, topluma kazandırılmasını amaçlıyoruz" dedi.

Bozbey, protokol kapsamında belediye hizmetlerinde çalıştırılacak olan mahkumların, günde 4, haftada 20 saat hizmet vereceğini belirtti.

Bursa Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak da Bozbey'e teşekkür etti. Sancak, projenin hükümlü ve yükümlülerin topluma kazandırılması, disipline edilmesi adına önemli olduğunu vurguladı.

Bursa Denetimli Serbestlik Müdür Yardımcısı Gülay Gül'ün de katıldığı törende konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve Fatih Sancak protokole imza atarak projenin startını verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim