• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 25 °C

Mahkumlar İçin Af Ve Ceza İndirimi Talebi

Mahkumlar İçin Af Ve Ceza İndirimi Talebi
Malatya Mahkum Yakınları Derneği Cemil Elkoca, cezaevindeki mahkumların topluma yeniden kazandırılmaları için genel af veya ceza indirimi yapılmasını...

Malatya Mahkum Yakınları Derneği Cemil Elkoca, cezaevindeki mahkumların topluma yeniden kazandırılmaları için genel af veya ceza indirimi yapılmasını istedi.

Cemil Elkoca, Malatya E Tipi Kapalı Cezaevi önünde yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı'nın verilerine göre son yıllarda cezaevleri kapasitelerinin çok çok üzerinde mahkum barındırıldığını söyledi. Soruşturmalarda tutukluluğun son çare olarak düşünülmesi gerektiğinin altını çizen Elkoca, "Cezaevlerindeki mahkum sayısı azımsanmayacak kadar çok olmakla birlikte göz ardı edilmeyecek bir gerçekte vardır ki, bir kısım hükümlü ve mahkumlar toplumsal ve bireysel olaylarda bir anlık öfke, dalgınlık veya hata sonucunda suça karışıp ceza alan insanlardır. Bilindiği üzere tutukluluk son çare olmalıdır. Kişilerin özgürlüklerini kısıtlayıcı tedbirlere caydırıcı olması için başvurulmalıdır. Ancak maalesef ülkemizde tutukluluk hali kişileri topluma kazandırmaktan çok bilakis onları toplumdan soyutlayıcı önlem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu tablo ürkütücü ve ülkemize yakışmamaktadır. Özellikle çocuk kategorisinde olan insanlar için bu daha da vahimdir. İçler acısı bir hal almıştır. Küçük yaşta cezaevinin soğuk duvarları, acımasız şartları, sağlıksız ortamı ile tanışan çocukların gelecekte suça meyilleri artmaktadır" diye konuştu.

Tutuklu ve hükümlülerin topluma kazandırılmaları için genel af yada ceza indirimi talep eden Elkoca, "Kader mahkumlarının cezalarını tamamen ortadan kaldıracak genel af ya da hiç olmazsa dış dünyaya gündelik yaşamlarına, topluma daha hızlı adapte edip, ailelerine ve topluma tekrar kazandırabileceğiniz ikinci şans mahiyetinde bir ceza indirimi talep ediyoruz. Gerçekten de cezaevlerinde hiç suça karışmamış veya yaptığı şeyden çok pişmanlık duyan insanlar var" şeklinde konuştu.

Mahkumlar İçin Af Ve Ceza İndirimi Talebi

Mahkumlar İçin Af Ve Ceza İndirimi Talebi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim