• BIST 9745.02
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Mahkemenin Kurultay Kararına Bahçeli'den İlk Yorum: MHP'yi Tanzim Edemeyecekler

Mahkemenin Kurultay Kararına Bahçeli'den İlk Yorum: MHP'yi Tanzim Edemeyecekler
Mahkemenin olağanüstü kurultay kararına tepki gösteren MHP lideri ''Bizim paralele teslim edecek partimiz yok. Ağızlarıyla kuş tutup dağları inletseler, yine de MHP'yi tanzim edemeyecekler" dedi.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin MHP'nin olağanüstü kurultaya gitmesine yönelik verdiği kararı partisinin grup toplantısında değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sert sözler sarf etti.

Bahçeli, "Sonunda olan olmuş ve MHP mahkemeye verilmiştir. Mahkeme kayyum heyetini atamış ve sözde kurultayın önünü açmıştır. Bizim paralele teslim edecek bir partimiz yoktur. Bunlar 40 fırın ekmek yeseler yine de MHP'yi kafalarına göre tanzime edemeyeceklerdir. MHP'yi pasif hale getirmek isteyenler, ağızlarıyla kuş tutup dağları inletseler, yine de MHP'yi tanzim edemeyeceklerdir. Çünkü bu davanın hamuru şehit kanıyla yoğurulmuştur." dedi.

"OLAĞANÜSTÜ KURULTAY YOKTUR, YAPILMAYACAKTIR"

Mahkemenin kararını temyize götüreceklerini hatırlatan Bahçeli, ''Olağanüstü kurultay yoktur, yapılmayacaktır." ifadesini kullandı.

"İSLAM DİNİ TARİHTE HİÇ OLMADIĞI KADAR TEHDİT ALTINDA"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuşmasında İslam dininin bugün tarihte hiç olmadığı kadar tehdit kuşağında olduğunu söyledi. Bahçeli, insani değer ve ölçülerin çoraklaştığı bir dönemden geçildiğine işaret ederek, "21.yüzyılın ilk çeyreğinde maalesef yeni bir Ortaçağ'ın, yeni bir karanlık devrin müessir iz ve sonuçlarını yaşıyoruz. Özellikle İslam toplumlarında fikri tutukluk, zihni tutsaklık, vicdani durağanlık ciddi ve ileri boyutlardadır" dedi.

"HAÇLILARIN YAPAMADIĞINI DİN BEZİRGANLARI YAPIYOR"

"Haçlıların yapamadığı, batıl emellerin başaramadığı ne kadar kötülük, ne kadar kalleşlik varsa din bezirganları tarafından etap etap gerçekleştirilmektedir" diyen Bahçeli, bunun kaygı ve üzüntü verici olduğunun altını çizdi.

Bahçeli, "İslam toplumlarının bugünkü krizi, bugünkü derin sıkıntısı Efendimizi samimiyetle özümsemekten oldukça uzak olmalarıdır. Peygamberimiz ne demiş, neyi tavsiye etmiş, neleri yasaklamışsa şu anda tam tersi yapılmaktadır. Meselenin odak noktasındaki asıl sorun Tevhid inancından ve vahdet çizgisinden savrulmaktır.

En vahşi cinayetler İslam adına işleniyorsa, mezhepçilik kanser hücresi gibi yayılıp tefrika tüm değerlere meydan okuyorsa ortada elbette devasa bir problem var demektir. Tevhid Allah'ın varlığına ve birliğine imandır. Vahdet ise bir olmanın ve birlikte yaşamanın iradesidir. Vahdet Tevhid'in tamamlayıcısı, vazgeçilmez bir parçasıdır" şeklinde konuştu.

"İSLAM ÜLKELERİNİ İNCELEYİN, ADALET YOK, ANLAŞMA RAFTA, BARIŞ UZAKTA"

Ortadoğu coğrafyasına dikkatle bakılması gerektiğini söyleyen Bahçeli, "İslam ülkelerini ihtimam ve itinayla bir bir inceleyiniz. Göreceksiniz ki, adalet yoktur, anlaşma raftadır, barış uzaktadır, kardeşlik laftadır, paylaşma ve dayanışma itilip kakılmaktadır, birlik ve beraberlik duyguları ağır hasarlıdır, şefkat, merhamet ve hoşgörü komadadır. Bunların verine; savaş vardır, taassup ve tahammülsüzlük hakimdir, ihtilaf ve istismar egemendir, düşmanlık diz boyudur, itham, iftira, ikilik had safhadadır, yoksulluk, yolsuzluk, yozlaşma korkunç noktalardadır" ifadelerini kullandı.

SUUDİ ARABİSTAN KRALI'NA ELEŞTİRİ: BU ÇELİŞKİ YUMAĞI MUHAMMEDİ AHLAKLA BAĞDAŞMAKTA MIDIR?

Suudi Arabistan Kralı'nın Ankara'ya gelişini de gündemine alan Bahçeli, "Batıya uşaklık yapmaktan utanmayan, küresel senaryolara kapı bekçiliğine soyunmaktan rahatsızlık duymayan krallar, şeyhler, emirler İslam toplumlarını iliklerine kadar sömürmektedir. Görüyorsunuz, Suudi Arabistan Kralı Ankara'ya ayak basmadan yüzlerce lüks araç, korumaya alınmış şatafatlı oteller hizmetine tahsis edilmiştir. Ne var ki, 'bir dilim ekmek' diyen, birazcık hak ve hukuk isteyen milyonlarca gariban, muhtaç ve düşkünü hesaba katan, aklından geçiren, bunlarla ilgili tasalanan yoktur. Bu çelişki yumağı Muhammedi ahlakla, Tevhid inancının ruhuyla bağdaşmakta mıdır?" açıklamasında bulundu.

Bahçeli açıklamalarına mahkemenin partisi hakkında verdiği olağanüstü kurultay kararıyla devam etti:

"İMZA VEREN HER KARDEŞİM BENİM İÇİN DEĞERLİDİR"

"Sorumluluktan kaçan kim varsa aynı mevzide toplandılar. Kimisi okyanus ötesine uyum bağlamış, imza toplama furyası başlamıştır. Samimiyetle ifade ediyorum. İmza veren her kardeşim benim için değerledir.

"40 FIRIN EKMEK YESELER DE MHP'Yİ TANZİM EDEMEYECEKLER"

Anlamadığım ve asla anlayamacağım ön plandaki çığırtkanlar MHP'yi bir plan çerçevesinde etkisizleştirmek isteyenlerdir. Bunlar 40 fırın ekmek yeseler yine de MHP'yi kafalarına göre tanzime edemeyeceklerdir.

MHP'yi pasif hale getirmek isteyenler, ağızlarıyla kuş tutup dağları inletseler, yine de MHP'yi tanzim edemeyeceklerdir. Çünkü bu davanın hamuru şehit kanıyla yoğurulmuştur.

"BİZİM PARALELE TESLİM EDECEK BİR PARTİMİZ YOKTUR"

Doğru, adil olması kaydıyla hukuka her zaman riayet ederiz. Bundan sonra da sırayı Yargıtay safhası alacak. Bize AKP'nin stepnesi, bastonu diyenler şimdi ne diyecekler? Hangi mahkemenin lehimizde karar vermesi için gerekli girişimlerde bulunulmuştur? Bu ucubeler başka kapılarda gezip de nereye gitmiştir? Bizim paralele teslim edecek bir partimiz yoktur!

"İSTENEN BÜYÜK KURULTAYSA HERKES 18 MART 2018'İ SABIRLA BEKLEMELİ"

İstenen büyük kurultay ise bu yılın ocak ayında belirlenen 18 Mart 2018 tarihini herkes sabırla beklemelidir. .Bir iddiası ola, kendine inanan kim varsa 18 mart 2018'de ülkücü hareketin karşısına çıkabilecektir. Bunun dışında olağanüstü kurultay yoktur, yapılmayacaktır. Olağan takvimi beklemek yerine olağanüstü kurultay beklemekte samimiyet aramamalıyız. Şimdidden yapay bayram havalarına tevessül edenleri tek tek fark ediyorum. MHP'ye nüfus etmek isteyen okyanüs ötesi kaçkınlarının paralel artıklarının mutluluğunu da izliyorum. Kendi kurumların kayyum atandığında kıyamet kopran zümreye diyorum ki bugüne kadar ne yalşadıysanız müstehaktır. Bunlar ikiyüzlüdür. Bunlar dini paraya dönüştüren ABD'nin kuklası, islamiyetin yüzkaralarıdır. Kimse boşuna heveslenmesin. Bulanık suda balık avlamasın. Bizde tertiplere tamam diyecek acziyet yoktur.

Türkiye'nin onca gündemine rağmen tartışmaların odağında MHP'nin yer alması partimizin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Ankara, Washington, Pensilvanya arasında MHP düşmanlığının üçgeni kurulmuştur. Kurultay tavirleri kılığında işbaşındalar. MHP'yi geçmişte harekete geçirmek isteyen grup başarısızlığa uğramıştır.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim