• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 27 °C

Mahkeme, yurt kapatma hukuksuzluğuna ‘dur' dedi

Mahkeme, yurt kapatma hukuksuzluğuna ‘dur' dedi
Sakarya'da mevzuata aykırı yapıldığı iddiasıyla Özel Bedir Öğrenci Yurdu'nun kapatılmak istenmesine mahkeme "dur" dedi.

Sakarya'da mevzuata aykırı yapıldığı iddiasıyla Özel Bedir Öğrenci Yurdu'nun kapatılmak istenmesine mahkeme "dur" dedi. Sakarya 1. İdare Mahkemesi, öğrenci yurdunun kapatılmasıyla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Yurt, Sakarya Valiliği'nin oluru ile polis nezaretinde zabıtalar tarafından önceki gün mühürlenerek kapatılmıştı. Kış günü öğrenciler eşyalarını bile almadan dışarı çıkartılmıştı. Kurum avukatları tarafından yapılan itiraz üzerine Sakarya 1.İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma ara kararı verdi.

MAHKEME BİLGİ VE BELGE İSTEDİ

Kararda, valilikten, dava konusu işlemin sebebinin açıklanarak, işleme esas alınan bütün belgelerin ve bilgilerin birer suretini istedi. Mühürleme işlemini gerçekleştiren Serdivan Belediye Başkanlığı'ndan ise uyuşmazlık konusu işyerinin kain olduğu parselin renkli kalem ile işaretlendiği 1/1000 ölçekli uygulama imar planı paftasının, plan notları ve lejandı ile birlikte bir suretinin gönderilmesini talep etti.

Kararda, İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 20 ve 27'inci maddeleri uyarınca, Sakarya Valiliği'ne ara kararın yerine getirilmesi ve ara karara cevap için 30 gün süre verildi. Ayrıca kararda, 2577 Sayılı Kanunun 27/2 maddesinde "Uygulamakla etkisi tükenecek olan idari işlemlerin yürütülmesinin, savunma alındıktan sonra yeniden karar verilmek üzere, idarenin savunması alınmaksızın durdurulabileceği" hükmü hatırlatılarak dava konusu işlemin, mühürlemeye ilişkin uygulanmakla tükenecek nitelikte olması ve uygulanması halinde telafisi güç zararlar doğabileceğine yer verildi.

Kararda şu ifadeler yer aldı: "Yukarıda belirtilenlerden müteşekkil, ara kararın cevabının alınması savunma verilmesi ya da ara kararına cevap verme ile davaya savunma verme sürelerinin geçirilmesinden sonra yürütmenin durdurulması talebinin yeniden incelemeye alınarak yürütmenin durdurulması hakkında yeniden bir karar verilinceye kadar teminat alınmaksızın dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına; ara kararı gereklerini yerine getirmenin mecburi olduğu, ara kararı ile istenilen bilgi ve belgelerin zamanında ve eksiksiz olarak gönderilmemesi halinde dosyadaki bilgi ve belgelere göre karar verileceği ve bu durumun ara kararı yerine getirmeyen ilgililer hakkında sorumluluk doğuracağı hususun davalı idareye ve muhatap idareye ihtarına oy birliği ile karar verildi."

Cihan

Mahkeme, yurt kapatma hukuksuzluğuna ‘dur' dedi

Mahkeme, yurt kapatma hukuksuzluğuna ‘dur' dedi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim