• BIST 9524.59
  • Altın 2524.253
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.6057
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Mahkeme sorgusu tamamlanan polislerden 3'ü tutuklandı, 5'i serbest

Mahkeme sorgusu tamamlanan polislerden 3'ü tutuklandı, 5'i serbest
Emniyet mensuplarına yönelik operasyonda gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen polislerden 3'ü tutuklandı.

Polislere yönelik 3. dalga operasyonda gözaltına alınan ve tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen polislerden 3’ü tutuklandı. Aralarında Yasin Topçu’nun da bulunduğu 5 kişi ise serbest bırakıldı. Serbest kalan Yasin Topçu, tutuklanan arkadaşları için de adaletin er ya da geç tecelli edeceğini ve serbest kalacaklarını söyledi. Topçu daha sonra tutuklanan arkadaşlarının mesajlarını basın mensuplarıyla paylaştı. Mesajlarda Yakup Saygılı’nın, “Vatana ve millete ihanet ettiysek bizleri assınlar” sözü dikkat çekti.

"DARBEYE TEŞEBBÜS" SUÇLAMASI

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yapan emniyet mensuplarına yönelik operasyonda gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen 8 kişinin sorgusu tamamlandı. 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Bekir Altun, polislerden İbrahim Şener, Habip Kunt ile Mehmet Fatih Yiğit’in darbeye teşebbüs suçlamasıyla tutuklanmasına, eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu, Ufuk Sağdıç, Sabri Kızılkaya, Murat Kaya ve Hüseyin Tokgöz’ün ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına hükmetti. Tutuklanan emniyet mensupları cezaevine gönderilirken, serbest kalan polisler kendilerini bekleyen ailelerinin yanına geldi.

AVUKAT ERDOĞAN: TUTUKLANAN NİÇİN TUTUKLANDI, SERBEST BIRAKILAN NEDEN SERBEST BIRAKILDI

Basın mensuplarına açıklama yapan Avukat Murat Erdoğan, belirli bir plan program dahilinde, aynı sebeplerle yine son gruptaki müvekkillerden bazılarının tutuklandığı bilgisini verdi. Murat Erdoğan, “Tutuklanan ile serbest bırakılan arasında hiçbir fark yok. Tutuklanan niçin tutuklandı, serbest bırakılan niçin serbest bırakıldı elimizdeki sorgu zaptından bunu anlamamız mümkün olamıyor maalesef. Buradan da şunu anlıyoruz; yapılan süreç, yürütülen süreç hukuki bir süreç olmaktan ziyade belli hedefleri olan bir proje dahilinde yürütülmekte. Ne yazık ki bu süreç içerisinde bazı arkadaşlarımız, bazı müvekkillerimiz tutuklanarak hürriyetleri tahdit edilmiş durumda. Ancak onların da Türk adalet sistemi içerisinde er veya geç adaletin tecellisiyle birlikte dışarıya çıkacağına olan inancımız yerindedir, tamdır” diye konuştu.

EMNİYET MÜDÜRÜ TOPÇU: SERBEST KALDIĞIMIZA SEVİNEMEDİK

Eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu da, “Mahkememizin takdiri gereği tutuksuz yargılanmamıza karar verdiler. Tabi tutuksuz yargılanma sevenlerimizi, ailelerimizi sevindirdiği gibi bizi aynı şekilde sevindirmedi diyebiliriz. Çünkü ne tutuklansak üzülecektik, ne serbest kaldığımız için sevinebildik. Çünkü cezaevine gönderdiğimiz arkadaşları ülkemiz yeterince tanıma fırsatı olmadı şimdiye kadar. Bundan sonra inşallah onları layıkıyla tanıyacaktır. Hepsi birbirinden değerli, onurlu, şerefli, haysiyetli, bu vatan için yıllarını vermiş, gece gündüz çalışmamış değerli arkadaşlarım değerli mesai arkadaşlarım. Ama maalesef cezaevindeler şuan. Ben onlar için de adaletin er geç tecelli edip hepsinin özgürlüklerine, ailelerine kavuşup yine bu vatan için en iyi şekilde hizmet edeceklerine, bu fırsatın kendilerine tanınacağını ümit ediyorum. 4 gün kadar gözaltında kaldık. Bu süreç içerisinde çeşitli suçlamalarla suçlandık ama mahkemenin takdiri bu yönde tecelli etti. Bizim suçsuz olduğumuz cezaevine giren arkadaşlarımızın suçlu olduğu anlamında kesinlikle algılanmamalı” şeklinde konuştu.

"VATANA VE MİLLETE İHANET ETTİYSEK BİZLERİ ASSINLAR"

Yasin Topçu daha sonra tutuklanan meslektaşlarının mesajlarını basın mensuplarıyla paylaştı. Topçu, “Başkomiser Habip Kunt derki yüce Türk milletine, ‘Biz polisler şunu biliriz ki, bir mahallenin hırsızı o mahallede hırsızlık yapmaz. Ülkemizi soyup soğana çevirenler, milletimizden çalanlar, bu ülkenin bu mahallenin çocuğu olamazlar. Onları bilmem ama biz hormonsuz, köylü bu vatanın öz evlatlarıyız.’ Yine tutuklanan değerli kardeşim emniyet amiri İbrahim Şahin derki, ‘Ne bir haram yedi, ne bir cana kıydı, ekmek gibi temiz, su gibi ak, hiç kimse duymadan hükümler giydi, yiğidim aslanım burada yatıyor. Yiğitler Metris’te yatıyor.’ Yine sevgili kardeşim, tutuklu yargılanacak olan komiser Mehmet Fatih Yiğit der ki, ‘Tek pişmanlığım var, daha çok çalışıp hırsızların bu kadar çok çalmasına engel olabilseydim keşke. Hırsızların en çok korktuğu adamlarla beraberim, bu şeref bana yeter.’ Bir diğer arkadaşımız der ki, ‘Yeni Türkiye’nin gelmiş olduğu adalet anlayışı şu noktadadır; düşünceyi cezalandıran İstiklal Mahkemeleri’nin yerini milletten çalanların aklandığı istikbal mahkemeleri almıştır.’ Bir diğer kardeşimiz der ki, ‘Rıza Sarraf, Yasin El Kadı Türk evladının değeri kalmadı.’ Yine başka bir arkadaşımız der ki, ‘Kendi öz yurdunda garipsin, kendi öz yurdunda parya.’ Ve bugün kendisini hüzünle cezaevine uğurladığım değerli abim, yıllarca beraber vatana hizmet ettiğimiz Yakup Saygılı’nın mesajını iletiyorum, ‘Vatana ve millete ihanet ettiysek bizleri assınlar.’ Teşekkür ediyorum” diye konuştu.

OĞLUNUN ALNINDAN ÖPTÜ

Yasin Topçu’nun annesi de “Sizinle gurur duyuyorum oğlum” diyerek oğlunu alnından öptü. Serbest kalan emniyet mensupları daha sonra kendilerini bekleyen aileleriyle birlikte adliyeden ayrıldı. Tutuklanan 3 kişi ise Metris Cezaevi'ne götürüldü.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim