• BIST 9137.21
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Mahkeme, Soma’da tekmelenen madencinin cezayı ödemesini istedi

Mahkeme, Soma’da tekmelenen madencinin cezayı ödemesini istedi
Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasının ardından dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müşaviri Yusuf Yerkel tarafından tekmelenen madenci...

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasının ardından dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müşaviri Yusuf Yerkel tarafından tekmelenen madenci Erdal Kocabıyık'a mahkeme, Başbakanlık'a ait aracı tekmelediği için kamu kurumuna ait, kamu hizmetine tahsis edilmiş eşya hakkında mala zarara vermekten dolayı para cezası verdi. Yerkel ise ayağı incindiği için sağlık raporu almıştı. Soma Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada Kocabıyık, bilirkişi tespitine göre araçta oluşan 543.44 liralık zararı karşılayacak.

Erdal Kocabıyık'ın avukatı Oğuzhan Gezer, yaptığı açıklamada, "Davanın incelendiği bu aşamada biz bilirkişi tutanağına itiraz ettik, çünkü bilirkişi tutanağında tutarsızlıklar vardı. Yani tekmenin vurulmuş olabileceği şeklinde net ifadeler yoktu, ihtimalli ifadeler vardı. Biz de buna binaen itiraz settik. Yeniden bilirkişi incelemesine gönderilmesini istedik ama bu durumu hakim kabul etmedi. Biz de bu sebeple iddia edilen zararı ödeme hususunu müvekkilimle düşünmek için mahkemeden süre istedik ama her şekilde bu zararı müvekkilimin yatırması gereklidir." şeklinde konuştu.

Kocabıyık ise "Yaşadığım olaydan sonra çok mağdur kaldım. Çok sıkıntılar yaşadım, hattâ işsiz kaldım. Çevremdeki kişilerin karşısına çıkamaz oldum. Mahkeme sonucuna itiraz ettik. İtirazımı reddeden mahkeme, bu cezayı bana uygun görmüş. Ben de Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak hukuka ve adalete güvenim sonsuz olup bu cezayı öderim." dedi.

Eşi Derya Kocabıyık da "O tekme sadece ona vurulmadı, bunu herkes biliyor. Faciayı yaşayan bütün herkese atıldı o tekme. Biz o durumda gerçekten çok sıkıntılı günler yaşadık. Çocuğum bile babasını televizyonda görünce, "Anne, babama neden vuruyorlar?" dediğinde, ben ne diyeceğimi bilemedim. Allah'a şükür, o günleri atlattık. Eşim şimdi işinde gücünde, çalışarak geçimimizi sağlıyor. Bizim zor günlerimizde yanımızda olanlardan Allah razı olsun. Bize mahkeme tarafından kesilen bu faturayı öderiz." diye konuştu.

Mahkeme, Soma’da tekmelenen madencinin cezayı ödemesini istedi

Mahkeme, Soma’da tekmelenen madencinin cezayı ödemesini istedi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim