• BIST 9693.46
  • Altın 2509.143
  • Dolar 32.5805
  • Euro 34.8237
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Mahkeme, öğretmen Erhun Yalçın'ın memuriyetten çıkarılma cezasını durdurdu

Mahkeme, öğretmen Erhun Yalçın'ın memuriyetten çıkarılma cezasını durdurdu
Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'nca devlet memurluğundan çıkarılma cezası verilen Erhun Yalçın, Erzurum 2. İdare Mahkemesi'nde açtığı...

Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'nca devlet memurluğundan çıkarılma cezası verilen Erhun Yalçın, Erzurum 2. İdare Mahkemesi'nde açtığı davayı kazandı. Mahkeme, Yalçın'ın sosyal medyada yayımladığı dava konusu fotoğraf ve yazılarda, terör örgütü propagandası yaptığı veya yasaklanmış bir yayını dağıttığı iddiasının sübut bulmadığına karar verdi.

Erhun Yalçın'ın durumuyla ilgili açıklama yapan Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, "Aydın Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'nde Biyoloji öğretmeni olarak çalışıyorken Berkin Elvan'ın katillerinin yakalanamamış olmasına tepki gösteren bir yorumu paylaştığı için üyemiz Erhun Yalçın, doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen talimatla ivedi olarak açığa alınmıştı. Üyemiz, 1 Nisan 2015'te yaptığı paylaşımın ardından 24 saat içinde, 2 Nisan 2015 tarihinde alelacele görevden uzaklaştırılmıştı. Bu yetmemişti, Milli Eğitim Bakanlığı'na ve 18 Haziran 2015 tarihinde, Aydın'dan bin 500 km. uzaklıktaki Erzurum iline sürgün edilmişti Erhun Öğretmen. Aynı konuyla ilgili adli süreçte savcılık tarafından kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesine rağmen eylül ayında, Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'nca devlet memurluğundan çıkarılma cezası verilmişti, çünkü Erhun Öğretmen, büyük bir suç işleyerek adalet talebinde bulunmuştu. Adalet istemenin bir bedeli olmalıydı ve öyle de oldu. 25 yıldır severek yaptığı öğretmenlik mesleğinde,n milyonların meşru talebi olan adalet istediği için atılmıştı. Bizler şunu çok iyi biliyorduk ki bu ceza, yalnızca Erhun Öğretmen'e verilen bir ceza değildi. Bu ceza, 2,5 milyon kamu emekçisine verilen bir cezaydı. Milyonların haklı ve meşru talebine verilmiş bir cezaydı. Bizim içinse yok hükmündeydi, çünkü hukuksuz bir karardı. Hukuksal mücadelemiz sonuç verdi, Erzurum 2. İdare Mahkemesi bu hukuksuzluğa son verdi." dedi.

Devlet Memurları Kanunu'nun 125/E-b maddesi gereğince, devlet memurluğundan çıkarma ile cezalandırılmasına ilişkin işlemin iptali için açılan davada Erzurum 2. İdare Mahkemesi'nin, 11.01.2016 gün ve 2015/1230 sayılı kararıyla cezanın yürütmesinin durdurulduğunu belirten Gün, "Böylece üyemiz Erhun Yalçın, kararın davalıya tebliğinden sonra 30 gün içerisinde Erzurum'da görevine tekrar başlayacak. Erhun Öğretmen Erzurum'da göreve başlayacak olsa da hukuksuzluk tamamen giderilmiş, adalet yerini tam olarak bulmuş değil. Erhun Öğretmen'in Aydın'dan Erzurum'a hukuksuz bir şekilde sürgün edilmesiyle ilgili mahkeme süreci devam etmektedir. Mücadelemiz, Erhun Yalçın eski görev yeri olan Aydın'da görevine başlayana kadar örgütsel ve hukuki olarak devam edecek." açıklaması yaptı.

Mahkeme, öğretmen Erhun Yalçın'ın memuriyetten çıkarılma cezasını durdurdu

Mahkeme, öğretmen Erhun Yalçın'ın memuriyetten çıkarılma cezasını durdurdu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim