• BIST 9548.68
  • Altın 2486.52
  • Dolar 32.5187
  • Euro 34.8396
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Mahkeme Dosyanızı Sorgulayın!

Mahkeme Dosyanızı Sorgulayın!
Mahkeme Dosya Sorgulama hizmeti ile sizde mahkemeninizin ne zaman olacağını ve GBT Sorgulamalarının nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz.UYAP ile ilgili detaylı bilgiyi de haberimiznden alabilirsiniz.

Vatandaşların mahkeme ile ilgili bilgilerininternet üzerinden de ulaşmasını sağlamak amacıyla çeşitli portallar üzerinden hizmet sunulmaya başlamıştır. Sunulan hizmetler ile birlikte, mahkeme takibi, mahkeme dava dosyası öğrenme gibi işlemler için mahkeme sorgulama yapılması yeterli olacaktır. Mahkeme durumunuzhakkında belirtilen şekildesorgulama yapmak isteyen vatandaşların E Devlet ya da UYAP portallarından yararlanması yeterli olacaktır.

E Devlet üzerinden mahkeme sorgulama yapması için ilk olarak devlet kapısına giriş yapılması gerekir. Giriş yaptıktan sonra Adalet Bakanlığı menüsü altında bulunan mahkeme dava dosyası sorgulama bağlantısına tıklamanız yeterli olacaktır. Yapacağınız sorgulama sonucunda adınıza açılan ya da sizin açtığınız herhangi bir dava varsa, dava ile ilgili detaylar sistem tarafından yayınlanacaktır. Eğer herhangi bir davanız yok ise “Adınıza açılmış ya da müdahil olduğunuz bir dava kaydı bulunamamıştır.” Şeklinde mesaj yayınlanmaktır.

Mahkemesi olan ve özellikle birden fazla mahkemesi bulunan kişiler, yapacakları mahkeme sorgulama işlemleri ile kolay bir şekilde mahkeme takibi yapabilmektedir. Herhangi bir zorluk yaşamadan, yapacağınız sorgulama ile birlikte, ne zaman mahkemeye çıkacağınızı tarih bilgilerine bakarak online olarak öğrenebilirsiniz.

E Devlet üyeliği olmayanların belirtilen şekilde sorgulama yapabilmesi için üyelik işlemlerini yapması gerekir. Aksi halde ilgili sorgulama sayfasına erişiminiz engellenecektir.

E Devlet yanında UYAP portalı üzerinden de aynı bilgilere erişim sağlayabilirsiniz. Fakat UYAP üzerinden sorgulama yapmak isteyen vatandaşların, UYAP portalına giriş için de E Devlet bilgileri ile giriş yapması gerektiğini unutmaması gerekir. Bu bakımdan E Devlet üzerinden sorgulama yapmanız çok daha kolay bir yöntem olacaktır.

 

 

Buradan Mahkeme Dosyası Sorgulamalaması yapabilirsiniz

Kaynak : Sorgulahesapla.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim