• BIST 9524.59
  • Altın 2506.267
  • Dolar 32.5562
  • Euro 34.2586
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Mahalleliden, Dicle EDAŞ’a Teşekkür

Mahalleliden, Dicle EDAŞ’a Teşekkür
Mardin'in merkez Artuklu ilçesine bağlı İstasyon Mahallesi'nin artan nüfusa paralel ortaya çıkan elektrik ihtiyacı Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (Dicle...

Mardin'in merkez Artuklu ilçesine bağlı İstasyon Mahallesi'nin artan nüfusa paralel ortaya çıkan elektrik ihtiyacı Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin (Dicle EDAŞ), kurduğu trafo ile giderildi. Hizmete sokulan 400 kWA gücündeki ek trafo sayesinde, özellikle kış aylarında yaşanan elektrik sorunları sona eren mahalle sakinleri Dicle EDAŞ'a teşekkür etti.

Özellikle kış aylarında ısınma amaçlı olarak kullanılması ve mevcut trafoya fazla yük binmesi yüzünden sık sık elektrik arızası ile karşı karşıya kalan İstasyon mahallesindeki vatandaşlar, arıza giderilinceye kadar karanlıkta kalıyordu. Mahalle sakinlerinin trafo taleplerini değerlendiren Dicle EDAŞ Proje Tesis Müdürlüğü ekipleri tarafından gerekli incelemeler yapıldı. Yapılan incelemeler sonunda, mahallenin enerji ihtiyacını giderebilmek için ek trafo kurulması kararlaştırıldı. Ekiplerin gerçekleştirdiği çalışma sonucunda 400 kWA gücünde ek trafo tesisi kuruldu ve mahallenin elektrik sıkıntısı kökten çözüldü.

DİCLE EDAŞ'A TEŞEKKÜR

İstasyon mahallesinin nüfusunun son dönemlerde hayli arttığını ve buna paralel olarak da daha çok kış aylarında elektrik sıkıntısının baş gösterdiğini belirten muhtar Ümran Şimdi, mahalle sakinleri adına Dicle EDAŞ'a teşekkür etti. Muhtar Şimdi, "Mahalledeki ev sayısı katlanınca mevcut trafo yetmez oldu. Kışın ısınmada da elektrik kullanıldığı için sık sık arıza yaşanıyor ve her seferinde mahalle karanlıkta kalıyordu. Sorunumuzu görüp, giderilmesi için bize yardımcı olan başta İl Müdürü Memet Bulut olmak üzere, tüm Dicle EDAŞ çalışanlarına mahalle sakinlerimiz adına çok teşekkür ediyorum" dedi.

Mahalleliden, Dicle EDAŞ’a Teşekkür

Mahalleliden, Dicle EDAŞ’a Teşekkür

Mahalleliden, Dicle EDAŞ’a Teşekkür

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim