• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 15 °C

Mahalleli tepkili: Taş ocağında mahkeme kararına uyulmuyor

Mahalleli tepkili: Taş ocağında mahkeme kararına uyulmuyor
Çaybaşı Kozluk Mahallesi'ndeki taş ocağı çalışmaları vatandaşların şikâyetleri üzerine mahkeme kararıyla durduruldu.

Çaybaşı Kozluk Mahallesi'ndeki taş ocağı çalışmaları vatandaşların şikâyetleri üzerine mahkeme kararıyla durduruldu. Ancak vatandaşlar Çaybaşı Belediyesi tarafından vakitli vakitsiz dinamit patlatıldığını iddia ederek, mağduriyetlerini dile getirdikleri yetkililerin "Büyükşehir'e geçti biz karışmıyoruz" dediğini öne sürdü.

Mahkeme kararına rağmen dinamit patlatıldığını belirten mahalleli, duruma tepki gösterdi. "İstedikleri zaman gelip dinamit patlatıyorlar." diyen mahalle sakinlerinden Süleyman Çiloğlu, "Çakıl almaya gelirken kendileri alıyor. Biz bir şey isteyince de "Büyükşehir'e geçti biz karışmıyoruz" diyorlar. 10 senedir çakıl alıyorlar yollarımız dahi yapılmadı." ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinden Şengül Koç ise "Burada bu taş ocağı yüzünden çekmediğimiz kalmadı. Gidiyoruz şikâyet ediyoruz, savcılığa başvuruyoruz. Jandarma gelip durduruyor. Ama yine gelip alıyorlar. Buradan taş aldıklarında, taşıma yaptıklarında Büyükşehir alıyor diye söylüyorlar. Biz kendimiz almıyoruz diyerek önümüze Büyükşehir engelini koyuyorlar. Büyüklerimiz bunun çözümünü sağlasınlar." diye konuştu.

Konuyla ilgili sorulara Çaybaşı Belediyesi tarafından cevap verilmedi.

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: BİZE AİT BİR TAŞ OCAĞI YOKTUR

Edinilen bilgiye göre ise, Çaybaşı Kozluk Mahallesi'nde Ordu Büyükşehir Belediyesi'ne ait herhangi bir taş ocağının olmadığı öğrenildi. Mahkeme kararına rağmen ocaktan taş aldığı iddia edilen Çaybaşı Belediyesi'nin ise mağdur olan vatandaşların şikayetleri üzerine "Biz almıyoruz Büyükşehir alıyor. Taş ocağı Büyükşehir'e ait" demesi kafalarda soru işareti oluşturdu.

ŞENGÜL KOÇ: BİZİM ÇEKTİĞİMİZ EZİYETİ, ZULMÜ KİMSE ÇEKMEZ

Kozluk Mahalle sakini Şengül Koç, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Burada bu taş ocağı yüzünden çekmediğimiz kalmadı. Gidiyoruz şikâyet ediyoruz, savcılığa başvuruyoruz. Bir ay boyunca evimi terk edip babamların yanında kaldım. Çocuklarım, hayvanlarım hep perişan olduk. Ondan sonra taş ocağı ve makinaları kaldırdılar, sonra taş almak yasak dediler. Bir iki defa daha aldılar şikâyet ettim. Jandarmalar gelip durdurdu. Ondan sonra yine taş almaya gelmişler ben evde yoktum. Dinamit patlatmışlar evimin kıyısında, geçeğinde çatlaklar oluştu. Önceden çatlamıştı evimin çatısı. İzolasyon için usta getirdim, yeniden yaptırdım. Aynı şekilde yine çatladı evimin kenarları. Yolları görüyorsunuz, berbat. Yollarımızı yapmıyorlar. İlk önceliği bize tanımaları lazım, bu şekilde eziyet çekiyoruz. Toz oluyor yollar kuru olduğu zaman. Kar yağmadan yoldan geçmek bize çok zor oluyordu. Çocuk kucağımda inek yaymaya gidiyorum. Çocuğumun hali zaten astımı var tıkanıyor. Ben çok hastalık çektim, çok eziyet çektim. Bir geçmiş olsun demeye bile gelmediler. Yolların geçilecek vaziyeti yok. Belediye başkanımıza sesleniyorum yapacaksa ilk önce buranın yolunu yapsın, bizim çektiğimiz eziyet zulmü kimse çekmez. Camlarımız berbat siliyorum yarın aynı şekilde oluyor. Yağmur yağsa yollar çamur oluyor. Eşim de gidip konuşuyor sürekli ama bir netice alamadık. Biz bu vaziyetteyiz."

'BİZ BİR ŞEY İSTEDİĞİMİZDE BURASI BÜYÜKŞEHİR OLDU BİZ KARIŞAMAYIZ DİYORLAR'

Süleyman Çiloğlu ise şunları kaydetti: "İçeri Büküm Köyü Kozluk Mahallesi sakiniyim. Burada taş ocağı çalıştırıyorlar. Devamlı geliyorlar. Vakitli vakitsiz taş söküyor, dinamik patlatıyorlar. Dinamik patlatmaları sonucu evimin duvarı bile çatladı. Bakan, eden yok. İstedikleri zaman Pazar mı, Cumartesi mi herkes işinde, güzünde burada dinamo patlatmak, çakıl almak yollarımızı bile yapmıyorlar. Evimizin önünün yolları bile yıllardır çakıl almalarına rağmen köstebek yuvası gibi. Yolların yapılması konusunda bize öncelik tanınsın. Biz bir şey istediğimizde burası "Büyükşehir oldu, biz karışamayız" diyorlar. Çakıl almaya geldi mi kendileri alıyorlar."

Cihan

Mahalleli tepkili: Taş ocağında mahkeme kararına uyulmuyor

Mahalleli tepkili: Taş ocağında mahkeme kararına uyulmuyor

Mahalleli tepkili: Taş ocağında mahkeme kararına uyulmuyor

Mahalleli tepkili: Taş ocağında mahkeme kararına uyulmuyor

Mahalleli tepkili: Taş ocağında mahkeme kararına uyulmuyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim