• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Mahalleler Bizim Konak’ta Buluşacak

Mahalleler Bizim Konak’ta Buluşacak
Konak Belediyesi, ilçede "Bizim Konak" projesi ile 113 mahalle arasında dayanışma ve kardeşlik bağlarını güçlendirecek bir çalışma başlattı.

Konak Belediyesi, ilçede "Bizim Konak" projesi ile 113 mahalle arasında dayanışma ve kardeşlik bağlarını güçlendirecek bir çalışma başlattı.

Konak Belediyesi, kentte örnek bir projeye daha imza attı. Belediye, Konak Kent Konseyi'nin desteğiyle ilçedeki 113 mahalle arasında dayanışma ve kardeşlik köprülerini kurmak için "Bizim Konak" projesi hayata geçirdi. "Bir kent dayanışması hareketi" sloganıyla duyurulan ve mahalle muhtarlarının da desteklediği proje kapsamında ilk toplantı, Zeytinlik ve Çankaya Mahallesi sakinlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İki ayrı mahallede yaşayan kent gönüllülerinin buluşmasına Zeytinlik Mahallesi'ndeki Karacahisarlılar Derneği Lokali ev sahipliği yaptı. Büyük ilgi gören toplantı aynı ilçe sınırları içinde yaşamalarına rağmen bugüne kadar bir araya gelme fırsatı bulamayan mahalle sakinlerini buluşturdu. İki mahalleden gönüllülerin eşit dağılımıyla oluşturulan masalarda kent kültürü, paylaşım, bir arada yaşamak gibi konular ele alındı. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulduğu toplantıda kentle ilgili düşünceler paylaşıldı, çözüm yolları birlikte arandı. Her gönüllünün 20 dakikada bir masa değiştirmesi ile tüm katılımcıların birbiriyle tanışıp sohbet etmesine olanak sağlandı. Yaklaşık üç saat süren etkinliğin sonunda kent kimliğine katkı koymak için ortak çalışma yapma kararı alan gönüllüler bir sonraki buluşmanın Çankaya Mahallesi'nde yapılmasına karar verdi.

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da, Bizim Konak projesine tam destek verdi. 113 mahallesi bulunan Konak'ın tarihi ve kültürel zenginliğine dikkat çeken Başkan Pekdaş, kent kimliğinin birlikte oluşturulacağını belirterek, "Kent kimliğini yaratmak için kent dayanışması, mahalleler arasındaki kardeşlik, birbirinin derdine deva olmak ve sorunların çözümü için ortak hareket etmek gerekiyor. Konak alan olarak İzmir'in en küçük ilçelerinden biri olmasına rağmen en fazla mahallesi olan ve en yoğun ilçesi. Her tarafı sokak sokak, ev ev bölünmüş bir bölge ama her bölgenin de kendi kültürü, tarihi ve geçmişi var. Farklı farklı kültürlerin, farklı farklı geçmişlerin, izlerin bir kombinasyonu var. Biz bu çeşitlilikte, bu çoklukta Konak için hep birlikte varız" dedi. İlk etapta iki mahalle arasında başlayan Bizim Konak projesinin zamanla Konak'ın bütününe yayılacak ve mahallelinin birbiriyle tanışarak kaynaşacağı ifade edildi.

Mahalleler Bizim Konak’ta Buluşacak

Mahalleler Bizim Konak’ta Buluşacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim