• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Mahalle Tipi Spor Kompleksi Sayısı 750’ye Yükseldi

Mahalle Tipi Spor Kompleksi Sayısı 750’ye Yükseldi
Türkiye'nin dört bir yanında yükselen 750 mahalle tipi tesislerde; halı sahalar, tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları yer alıyor.

Türkiye'nin dört bir yanında yükselen 750 mahalle tipi tesislerde; halı sahalar, tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları yer alıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, mahalle tipi tesislerin yaygınlaştırılacağını belirterek, "Yaklaşık 125 milyon TL'lik yatırımla gerçekleştirdiğimiz bu tesisler sayesinde gençlerimiz sporu özümseyecek, çocuklarımız enerjilerini atacak, sporla birlikte sosyal aktiviteler de yapabilecekler" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlere daha rahat spor yapabilmelerinin yanı sıra spor yoluyla sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla "mahalle tipi" spor tesislerini hayata geçiriyor.Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bugüne kadar 125 milyon liralık yatırımla 750 mahalle tipi spor tesisi yapıldığını belirterek, "Büyük tesisleşme hamlesine imza atıyoruz.Mahalle tipi tesislerimizin spor yatırımları arasında ayrı bir önemi var" diye konuştu.

Milyonlarca gencin spor yapabileceği ve boş vakitlerini değerlendirebileceği mahalle tipi spor tesislerinin, Türkiye genelinde için çalışmalara devam ediliyor. Bugüne kadar yapımı tamamlanan 750 adet mahalle tipi spor tesisi gençlerin hizmetine sunuldu. Adeta bir spor kompleksini andıran bu tesislerde halı sahalar, tenis kortları, basketbol sahaları ve voleybol sahaları yer alıyor.

"GENÇLERİMİZ, TESİSLERLE BİRLİKTE SPORU ÖZÜMSEYECEK"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, ülke sporunda büyük bir tesisleşme hamlesine imza attıklarını belirtirken, mahalle arası tesislerin bu yatırımlar arasında ayrı bir öneminin olduğunu söyledi.

Yaklaşık 125 milyon TL'lik yatırımla gerçekleştirdikleri mahalle arası tesislerle birlikte gençlerin sporu daha fazla özümseyeceğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, "Çocuklarımız enerjilerini atacakları, sosyal aktivite yapabilecekleri yerler arıyorlar. Biz de bu sebeple; mahalle tipi diye tabir ettiğimiz tesisler yapalım istedik ve harekete geçtik. Şunu gururla söyleyebilirim ki, biz bu düşünceden hareket ederek Sayın Cumhurbaşkanımızın da çok benimsediği bu projeyi hayata geçirdik. Şu anda Türkiye çapında 750 adet halı saha inşa etmiş durumdayız. Bunları mahallelere yaptık. Bunlar uluslararası standartlarda müsabakaların oynandığı halı sahalar değil. Mahalle tipi diye tabir ettiğimiz 35'e 50 halı sahalar, yanlarında da basketbol, voleybol sahaları var" diye konuştu.

"BİRÇOK FARKLI SPOR AYNI ANDA YAPILABİLECEK"

Bakan Çağatay Kılıç, "Mahalle aralarına yapılan bu küçük kompleksler, Türkiye'nin her yerinde, ortaya çıkıyor. Tesislerin yapımında yerel yönetimlerle birlikte çalışıyoruz onlar arazi tahsisini yapıyorlar ve yatırımlarımız oralarda gerçekleşiyor" şeklinde konuştu.

"TESİSLERİN YERLERİ İHTİYACA GÖRE BELİRLENDİ"

Mahalle arası tesislerin ihtiyaca göre belirlendiğini kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, şöyle devam etti:

"Mahalle arasında yapılan tesisler sayesinde ailelerimiz evlatlarının nerede vakit geçirdiğini bilecekler. Bu yatırımlarla ilgili ailelerden ve gençlerden çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu anlamda bu yatırımlarımızı Türkiye'nin her tarafına daha fazla yaymak ve kullanmak konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Gençlerin ve çocukların güvenli bir şekilde bu ortamlarda fiziksel aktivitelerini geliştirebilmelerini hedefliyoruz. Hükümet politikamız olan ve Sayın Başbakanımızın da verdiği talimatlar çerçevesinde gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik olan çalışmalarımız sürüyor."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim