• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Mahalle Örgütlenmesi Ve Katılım Hakkı Masaya Yatırıldı

Mahalle Örgütlenmesi Ve Katılım Hakkı Masaya Yatırıldı
BURSA (İHA) – Nilüfer Kent Konseyi 13. Olağan Genel Kurulu'nda düzenlenen panelde "Mahalle Örgütlenmesi ve Katılım Hakkı" ele alındı.

BURSA (İHA) – Nilüfer Kent Konseyi 13. Olağan Genel Kurulu'nda düzenlenen panelde "Mahalle Örgütlenmesi ve Katılım Hakkı" ele alındı. Panelde demokrasi örneği Mahalle Komiteleri örnek gösterildi.

Nilüfer Kent Konseyi 13. Olağan Genel Kurulu Nazım Hikmet Kültürevi'nde yapıldı. Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu'nun açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, demokrasi vurgusu yaptı. Demokrasinin kolay olmadığını kaydeden Başkan Mustafa Bozbey, "Bizim demokrasi anlayışımız insan hakları, hoşgörü, özgürlük dayanışmadır" dedi.

Nilüfer'de demokrasinin en güzel örneklerinden olan mahalle komitelerine dikkat çeken Başkan Bozbey, "Mahalle Komitesi sürecine başlarken çok zorluk yaşadık. Demokrasinin evden sokağa, sokaktan kente, kentten ülkeye yayılması zordur. Biz Nilüfer Belediyesi olarak bu yola tüm halkımıza güvenerek çıktık ve ışığı yaktık. Nilüfer'in yönetim anlayışı tüm ülkeye örnek oluyor. Nilüfer'i yönetirken, en önemli ilkemiz katılımcılıktır. 2009'dan itibaren, Türkiye'ye yepyeni bir kavramı, Mahalle Komitelerini kazandırdık. Önce insan ilkesiyle Nilüfer'i yönetirken, Nilüfer'de yaşayanların sesine kulak verelim dedik. Mahallelinin, yapılacak yatırımlar, hizmetler konusunda söz sahibi olmasını sağlamak amacıyla Mahalle Komitelerini Nilüfer Kent Konseyi çatısı altında oluşturduk. Böylelikle demokrasi, Nilüfer'de son dönemde yaptığımız hizmetlerin ilk kaynağı, hatta belirleyicisi oldu. Şimdi hepimizin ortak amacı bu demokratik katılımı ve Nilüfer Kent Konseyi'nin bu kentteki, demokrasiye yönelik katkılarını daha da büyütmek ve geliştirmek olmalıdır" dedi.

Başkan Bozbey'in konuşmasının ardından "Mahalle Örgütlenmesi ve Katılım Hakkı" konulu panele geçildi. Moderatörlüğünü Nilüfer Gençlik Konseyi Eş Başkanı Berk Kaya'nın yaptığı panelde ilk olarak oyuncu yönetmen Mert Fırat söz aldı.

Mahalle dayanışması ve Halk Evleri ile gençlik yıllarında Ankara'da tanıştığını ifade eden Fırat, "Öğrenim için gittiğim İsveç'te sivil toplum örgütlenmesi hakkında çok önemli deneyimler elde ettim. Ülkeme döndüğümde çok fazla kurum ve örgütlerle ihtiyaçların çözümüne yönelik çalışmalar içerisinde bulundum. Arkadaşlarımla İhtiyaç Haritası adı altında bir sivil toplum örgütlenmesi yapısı kurduk. Türkiye'nin il il mahalle mahalle ihtiyaçlarını belirlemek ve çözüm bulmak için mücadele ediyoruz. İhtiyaç Haritası'nın amacı Türkiye'de kent ve mahalle temelinde ihtiyaçların vatandaş katılımı ile sistematik bir şekilde öğrenilmesi, harita tabanlı olarak toplanması ve bu ihtiyaçların gerekli kurum-kuruluş veya özel kişiler tarafından karşılanmasının kolaylaştırılması için bir sistem oluşturmaktır. Ayrıca, sadece ihtiyaç sahiplerinin değil, farklı konularda destek vermek isteyen kişi veya kurumaların da desteklerini yine harita tabanlı olarak girebildiği ve ihtiyacı olanların bu desteklerden yararlanabildiği dijital bir platformdur. İhtiyaçların karşılanması sürecinde Türkiye'nin dört bir yanından gönüllüler ile çalışıyoruz. İhtiyaçların karşılanmasında gönüllüler de site üzerinden başvuru yapabiliyor. www.ihtiyacharitasi.org sitesi üzerinden yapılan çalışmalarda hiçbir şekilde nakit akışı yapılmamaktadır. Nilüfer Belediyesi'ne de yaptığı hayır işleri ve sosyal yardımları gizli tuttuğu ve afişe etmediği için tebrik ediyorum" diye konuştu.

Panelin sonunda Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay konuşmacılara teşekkür plaketi verdi.

Mahalle Örgütlenmesi Ve Katılım Hakkı Masaya Yatırıldı

Mahalle Örgütlenmesi Ve Katılım Hakkı Masaya Yatırıldı

Mahalle Örgütlenmesi Ve Katılım Hakkı Masaya Yatırıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim