• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Mahalle Muhtarlarından Müzeye Destek Sözü

Mahalle Muhtarlarından Müzeye Destek Sözü
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Kent Müzesi Projesi çalışmaları hakkında ilçeye bağlı birer mahalle haline gelen eski köy ve beldelerin muhtarlarını...

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Kent Müzesi Projesi çalışmaları hakkında ilçeye bağlı birer mahalle haline gelen eski köy ve beldelerin muhtarlarını bilgilendirdi.

Turgutlu Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Belediye Başkanı Turgay Şirin'in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Akın, Muhtarlık İşleri Müdürü Aydın Lenger, Kent Müzesi Projesi Koordinatörü Mehmet Gökyayla ile yeni mahallelerin muhtarları katıldı. Çalışmalar hakkında mahalle muhtarlarını bilgilendiren Başkan Şirin, "Zafer Kalkınma Ajansı desteğini aldığımız bu önemli proje için elimizden geldiğince tüm Turgutlu'yu haberdar etmeye ve bilgilendirmeye çalışıyoruz. Resmi işlemleri tamamladık ve artık Turgutlu Kent Müzesi'nde sergilenmesi planlanan eser ve malzemeleri toplamaya başlıyoruz. Sizlerle bir araya geldiğimiz bu toplantımızın ardından müze ekibimiz, belirli bir program dâhilinde sizlerle irtibat kurarak teker teker mahallelerinizi ziyaret edecekler" şeklinde konuştu.

"KÜLTÜRÜMÜZÜ VE GELENEĞİMİZİ SERGİLEYECEĞİZ"

Kent Müzesi'nde ilçenin geleneksel ve kültürel değerlerini sergileyeceklerini ifade eden Başkan Şirin, "Kent Müzemizde şehrimizin geçmişini anlatacak, babalarımızın, dedelerimizin nasıl yaşadıklarını anlayabilmemize yardımcı olacak eserler sergilenecek. Bu hususta sizlerin ilgi ve desteğinize ciddi anlamda ihtiyacımız var. Talepleriniz ve önerileriniz bizler için önemli. Mahallelerinizde ikamet eden vatandaşlarımızın evlerinde var olan, geçmişimize ışık tutacak, bir şekilde mazide kullanılmış olan malzemelerin toplanmasında her mahallemiz için muhtarlarımızın yönlendiriciliği; mahallelilerin bu konuda bilgilendirilmesi ve teşvik edilmesi bizler için büyük önem arz ediyor. Vereceğiniz destekten şüphemiz yok. Proje koordinatörümüz sizlerle irtibat kurarak belirli bir sırayla mahallelerinizi ziyaret edecek. Bu ziyaretlerde hem materyal toplama hem de bilgi alma ve çevrede var olan tarihi değere sahip yerlerin saptanarak fotoğraflanması, tarihi mekanlarımız ile ilgili bir envanter çalışması yapılması hususunda sizlerden bilgi ve destek talep ediyoruz. Bu konuda göstereceğiniz hassasiyetiniz için şimdiden hepinize çok teşekkür ediyor ve bu vesileyle yeni yılınızı bir kez daha tebrik ediyorum" dedi. Başkan Şirin'in konuşmasının ardından mahallelerinde bulunabilecek eserlerin toplanması konusunda destek olacaklarının sözünü verdiler. Başkan Şirin, toplantının sonunda, Kent Müzesi'nde sergilenmesi planlanan 1933 yılında yaptırılan "Turgutlu Su Tevziat Planı'nın mermere işlenmiş çizimlerini ve ihale bilgilerini de mahalle muhtarları ile paylaştı. Toplantı, hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.

Mahalle Muhtarlarından Müzeye Destek Sözü

Mahalle Muhtarlarından Müzeye Destek Sözü

Mahalle Muhtarlarından Müzeye Destek Sözü

Mahalle Muhtarlarından Müzeye Destek Sözü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim