• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Magider’den Organik Tarıma Teşvik

Magider’den Organik Tarıma Teşvik
Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) organik tarımın teşvik edilmesi amacıyla Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Örenay Fabrika'da kahvaltı düzenledi.

Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) organik tarımın teşvik edilmesi amacıyla Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Örenay Fabrika'da kahvaltı düzenledi.

Organik tarımın teşvik edilmesi amacıyla kahvaltılı toplantı düzenleyen MAGİDER, kahvaltıda organik tarım ürünleri ikram etti. Kahvaltıda son dönemlerde yenilen gıdaların içindeki zehir, kimyasal ilaçlar ve toprağın kirlenmesi nedeniyle insan sağlığına zarar verdiğini belirterek, bugünkü hastalıkların bunlardan kaynaklandığına dikkat çeken MAGİDER Başkanı Ayberk Aloğlu, "Eskiden dağlarımızda kekliklerimiz, bıldırcınlarımız, her türlü av hayvanımız vardı. Ama şuan domuzdan başka hiçbir şey bulamıyoruz. Denizlerdeki balık oranlarımız git gide azalıyor. Denizlerimiz, havalarımız kirlenmiş durumda. Bunların önüne bir an evvel geçilmesi gerekiyor. Bu topraklarımızı kurtaracak politikaların bir an önce hayata geçmesi gerekiyor. Halkımıza daha sağlıklı ve sağlam bir yaşam sunmalıyız. Bunları maliyetlerin yükselmesine de bağlıyoruz. Organik bir yumurta dediğinizde tanesi 1-2 liraya kadar çıkabiliyor. Fakat seri üretimde olan bir yumurta, gıda malzemesi, giyim malzemesi uygun fiyata satılıyor ama ya tamamen kimyasal oluyor ya da hormonlu oluyor. Bunun önüne geçmek için hep birlikte el ele vermeliyiz. Bir olursak ancak bütün bunların üstesinden geliriz. Dernek üyemiz Erman ayaydın ve Onur Örenay'a organik bir kahvaltı verdikleri için teşekkür ediyoruz" dedi.

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplayan Aloğlu, son günlerde terör örgütleri tarafından Türkiye'nin büyükşehirlerinde gerçekleştirilen bombalı saldırıların ülke ekonomisini olumsuz etkilediğini söyledi. Özellikle kapalı alanlarda sıkıntının büyük olduğunu dile getiren Aloğlu, "Manisa'da biraz daha korkusuz ama şu anda bilhassa büyükşehirler de insanlar yolda bulduğu bir kibrit kutusunu dahi fünye ile patlatma telaşındalar. Tabi İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirler ve metropol şehirlerde insanlarda olan korku daha fazla. Bu şehirlerde bilhassa kalabalık ve kapalı alanlarda büyük sıkıntı var. Olmaması da imkansız zaten" dedi.

Her şeye bunlardan korkmadıklarını dile getiren Aloğlu, "Manisa olarak hakikaten bazı şeylerin üzerine gitmekten hoşlanıyoruz. En son 19-24 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali de bu yüzden iptal edilmedi. Çünkü bizim devletimiz güçlüdür. Güvenlik görevlilerimiz güçlüdür. Bunda sıkıntı yaşayacağımızı zannetmiyordum. Onlarda, hain teröristlerden korkmadığımızı göstereceğiz. Akacak kan damarda durmaz. Biz her türlü savaşa da razıyız. Sorun yok bizim için. Bunun mücadelesini de vermekten de çekinmeyiz. Onu da sorumluluk ediniz üzerimize" diye konuştu.

Magider’den Organik Tarıma Teşvik

Magider’den Organik Tarıma Teşvik

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim