• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Magider’den ‘Kardeş Okul’ İçin Kaymakamlığa Ziyaret

Magider’den ‘Kardeş Okul’ İçin Kaymakamlığa Ziyaret
Manisa Girişimciler Derneği(MAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu, yeniden hayata geçirdikleri "Kardeş Okul" projesine, Şehzadeler Belediye Başkanlığı'nın...

Manisa Girişimciler Derneği(MAGİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu, yeniden hayata geçirdikleri "Kardeş Okul" projesine, Şehzadeler Belediye Başkanlığı'nın ardından Şehzadeler Kaymakamlığı'nın da ortak olduğunu söyledi.

MAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu, MAGİDER'in Proje Danışmanı Elginkan Eğitim Merkezi Müdürü Necati Abalı ile birlikte Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu'nu ziyaret etti. MAGİDER'in Şehzadeler ilçesindeki Merkez Efendi İlköğretim Okulu ile kardeş okul olduğunu dile getiren MAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Ayberk Aloğlu, daha iyi bir eğitim ve öğretim sağlanabilmesi için çalışmalarına hız verdiklerini söyledi. Kardeş Okul projesi ile ilgili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ile daha önceden bir görüşme gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Aloğlu, Şehzadeler Kaymakamlığı'nın da projeye dahil olmasıyla birlikte; devlet, belediye ve MAGİDER olarak, projeye 3 ortaklı devam edeceklerini vurguladı. Aloğlu, "Bizim hedefimiz adını büyük dâhiden alan Merkez Efendi İlköğretim Okulu'ndan onun gibi dâhilerin yetişmesine imkan sağlamak olacaktır. Amacımız ticaretimizi yapacağımız, huzur ve refah dolu bir ülke. Ahlaklı, vatanına-milletine hayırlı, işadamları, öğretmenler, akademisyenler ancak ve ancak burada atılacak temellerin kalitesiyle doğru orantılı olacaktır. "Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" diyen bir dinin evlatlarıyız. "İlim dünyanın öbür ucunda da olsa, gidiniz, alınız" diyen bir Peygamberin ümmetleriyiz fakat elimizin altındaki laboratuvarları kullanmakta zorluk çekiyoruz. Günümüzde öğretmen-öğrenci ilişkileri iki tarafında el birliği ile asker arkadaşlığı düzeyine çevrilmişken, Kur'an ahlakından bahsetmek olanaksız duruma erişmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; "İlim ve fen çalışmalarının merkezi okuldur" bundan dolayı okul lazımdır." dedi.

Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ise "Bir okulun ya da yapılacak olan herhangi bir işin sadece devletten beklenilmesi hem yanlış, hem de külfetlidir. Ülkenin kalkınması için gereken her türlü unsura halk olarak topyekûn sarılmalıdır. Manisa'daki tüm kurumları bu projeye destek olmalıdır." dedi. Daha önce görev yaptığı ilçelerdeki örnek projelerden de bahsederek, ülkenin menfaati doğrultusunda yapılacak her türlü fedakârlığın içinde olacaklarını dile getiren Kaymakam Çorumluoğlu ve projeye ortak olduklarını belirtti.

Magider’den ‘Kardeş Okul’ İçin Kaymakamlığa Ziyaret

Magider’den ‘Kardeş Okul’ İçin Kaymakamlığa Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim