• BIST 9693.46
  • Altın 2505.484
  • Dolar 32.5806
  • Euro 34.8076
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Magider’den Ekonomik Gelişme Programı

Magider’den Ekonomik Gelişme Programı
476. Uluslar arası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Manisa'ya yabancı ülke temsilcileri Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) tarafından düzenlenen...

476. Uluslar arası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Manisa'ya yabancı ülke temsilcileri Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) tarafından düzenlenen Manisa Yerel Ekonomik Gelişme Programına katıldı.

Giritligil Hotel'de düzenlenen programa Almanya, Hırvatistan, Arnavutluk, Romanya, Sırbistan, Makedonya, Kırgızistan'dan 110 kişilik heyet katıldı. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Sudak, MAGİDER Başkanı Ayberk Aloğlu da programa katıldı. Programda konuşan MAGİDER Başkanı Ayberk Aloğlu, "Sizleri ağırladığımız bu topraklarda dünya siyasetine yön vermiş, dünya siyasetinde çığır açmış Fatih Sultan Mehmet'i mesir macunu gibi doğal bir mucizeyi var edip tıp dünyasına armağan eden Merkez Efendi gibi pek çok kıymetli liderler, komutanlar, alimler yetiştirmiş topraklardır. Biz de Manisa Girişimciler Derneği olarak, bu şehrin evlatları olarak, 56 kişiden oluşan sanayiciler, iş adamları doktorlar ve avukatlardan oluşan dünya ticaretinde çığır açmak ve dünya ticaretine yön vermek amacıyla kurulan bir organizasyonuz, topluluğuz" dedi. Manisa'nın tarihi, iklimi ve verimli toprakları dillere destan olduğunu kaydeden Aloğlu, "Bu topraklar üzerinde dünya insanların fizyolojik ihtiyacı olan birçok gıda ürünleri yetiştirmektedir. Buğday, börülce, mercimek, nohut, arpa, mısır, burçak, çavdar, kuru soğan, yulaf, susam, pamuk, pirinç, üzüm ve 40 yakın meyve yetiştirilmektedir. Topraklarımız gıda yönünden zengin olduğu kadar tarih arenasında dünya barışını çeken bir marka şehridir. Hitiler, Lidyalılar, Persler, Bergama Krallığı gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, 26 bin yıllık tarihi bağrında yürütmüş bir şehirdir Manisa'mız. Tarihte devlet güvencesinde para basılan, paraya tarihinde ilk yön veren M.Ö. 546 yılından bu yana ticaretle uğraşan topraklardır bu topraklar. Kısacası dünya egemenliğinin ve düzeninin esas aktörü olan para, bu coğrafyanın ürünüdür" diye konuştu.

Aloğlu, şöyle konuştu: "Ticareti oluşturan da sistemleştiren de üzerine bastığımız bu topraklardır. Büyük alim ve üstat Evliya Çelebi'nin öve öve bitiremediği Manisa'mız, Osmanlı Sultanlarının bile yerlerine geçecek olan evlatlarının ve tahta çıkacak veliahtlarının geçiş noktasıdır. Saruhan Bey, 2. Murat, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman, 2. Selim, 3. Murat, 3. Mehmet ve 1. Mustafa gibi dünya siyasetine yön vermiş, çağ açıp, çağ kapatan insanlar yetiştirmişti bu topraklar. Dünya tarihine, ticaretine ve medeniyetine asırlardır hizmet etmiş şehrimiz, her geçen gün daha çok katma değer sağlama çabasındadır. İçinde yaşadığımız dünya ise maalesef yeterince bu mirasa sahip çıkmamakta ve yanında olmamaktadır. Biz o mirasın gereğini yapma çabası içerisindeyiz. Dünyada çabamıza ahde vefa bekliyoruz. Değerli misafirlerimiz sizleri Manisa'mızda ağırlamaktan çok mutlu olduk ve her zamanda görmek istiyoruz. Gelin ki birlik olalım. Dünyanın ticaretine birlikte yön verelim. Yine destan yazalım, yine çığır açalım"

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş ise, mesir şenlikleri için bir arada olduklarını kaydederek, festivalin 476. Kez düzenlendiğini ifade etti. Vali Bektaş, "Özellikleri bol olan bir şehirde bulunuyorsunuz. Manisa'yı en iyi şekilde tanıyın. Köklü bir geleneğe ve güçlü bir sanayiye sahibiz" dedi.

Magider’den Ekonomik Gelişme Programı

Magider’den Ekonomik Gelişme Programı

Magider’den Ekonomik Gelişme Programı

Magider’den Ekonomik Gelişme Programı

Magider’den Ekonomik Gelişme Programı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim