• BIST 9693.46
  • Altın 2506.298
  • Dolar 32.5775
  • Euro 34.7696
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

"Magic Slot" ile gelen LG G5, resmi olarak tanıtıldı

"Magic Slot" ile gelen LG G5, resmi olarak tanıtıldı
LG, 2016 Mobil Dünya Kongresi'nin başlamasından bir gün önce, amiral gemisi G5 modelini tanıttı.

LG, 2016 Mobil Dünya Kongresi'nin başlamasından bir gün önce, amiral gemisi G5 modelini tanıttı. Yuvarlatılmış köşeleri ile tamamen metal bir gövdeye sahip olan LG G5, takılıp çıkarılabilen modüler tasarımı ile diğer akıllı telefonlardan ayrılıyor. "Magic Slot" adı verilen takılıp çıkarılabilen aparatlarla telefon, hem yüksek kaliteli bir müzik çalara, hem üzerinde farklı işlevleri barındıran adeta DSLR bir kameraya dönüşebiliyor.

Güney Kore'nin önde gelen şirketlerinden LG, İspanya'nın Barselona şehrinde yarın başlayacak olan 2016 Mobil Dünya Kongresi'nden bir gün önce yeni amiral gemisini duyurdu. Görkemli bir programla LG G5'i tanıtan şirket, akıllı telefon ile gün yüzüne çıkardığı takılıp çıkarılabilen aparatları ile dikkat çekti. Entegre bir alt kapakla gelen "Magic Slot" ile farklı aksesuarları kullanmak mümkün.

LG'nin yeni telefonunun 5.3 inç QHD ekranı ekranı 2560x1440 piksel çözünürlük sunuyor. Ekran Ekran Gorilla Glass 4 ile korunuyor. 4 GB RAM ile gelen LG G5'e telefonun 2.2 GHz'lik Qualcomm Snapdragon 820 işlemcisi güç veriyor. 32 GB dahili depoloma alınana sahip telefonun hafızası, 200 GB'a kadar microSD kart desteği sayesinde artırılabiliyor. 2800 mAh kapasiteli pilinin takılıp çıkarılabilen modülleri sayesinde çıkarıp daha yüksek bir modülünü takmak mümkün. USB Type-C bağlantısı bulunan cihaz ayrıca, Qualcomm'un Quickcharge 3.0 teknolojisi sayesinde hızlı şarj edilebiliyor.

LG'nin amiral gemisinde dikkat çeken bir diğer yenilik ise ekranın daima açık kalması. Ekranın belli bir yerinin aydınlatılması sayesinde bildirimler, saat ve pil durumu daima görülebiliyor. "'Always On'" modunda telefonun, bir saatte pilden yüzde 0,8 oranında enerji tüketimi yaptığı ifade ediliyor.

Telefonun arkasında ise iki kameranın altında parmak izi ile çalışan "uyandırma" butonu bulunuyor. Gümüş, altın rengi, pembe, titan renk seçenekleri sunan LG'nin yeni cihazı, Android 6.0 Marshmallow sürümü ile birlikte geliyor.

CAM PLUS

Telefon arkasında 78 derecelik lensin kullanıldığı lazer otofokuslu 16 Megapiksel ana kamera, 135 derecelik geniş açılı lensin kullanıldığı 8 Megapiksel ikinci kamera bulunuyor. Telefon iki kamera sayesinde herhangi bir kamerada bulunan en geniş açıyı sunma vaadiyle geliyor. Telefonun önünde ise 8 Megapiksel çözünürlüğünde kamera bulunuyor.

Telefon, Cam Plus aparatı ile adeta DSLR'a dönüşüyor. Üzerinde yakınlaştırma ve uzaklaştırma, video kayıt için farklı tuşlar bulunduran modül, batarya kısmına takılıyor. Aparatın takılmasıyla birlikte telefonun batarya kapasitesi 4000 mAh'e çıkıyor.

Hİ-Fİ PLUS

Gelişmiş bir ses deneyimi sunmak isteyen şirket üst düzey kulaklık Hi-Fi Plus, 32 bit ses kalitesi sunuyor. Bu cihaz, G5 dışında diğer akıllı telefonlara da bağlanabiliyor.

360 CAM

LG yeni cihazı ile birlikte 360 derece fotoğraf ve video kaydı yapabilen 360 CAM cihazını da tanıttı. 13 Megapiksellik kamerası bulunan cihaz, 4 GB sabit depolama alanı, 1200 mAh pil, 2K video desteği, 3 mikrofon, 5,1 surround kanal kayıt yapma özellikleri ile birlikte geliyor. Çekilen fotoğraflar ve videolar, Youtube, Google Maps Street View ile de rahatlıkla paylaşılabiliyor.

360 VR

Güney Koreli şirket 360 derece görsel çekebilen cihazlarının yanında, bu görüntüleri izlenebilmesine imkan tanıyan kendi VR gözlüğünü de tanıttı. Şirketin "360 VR" adını verdiği sanal gerçeklik gözlüğü, daha hafif, ince yapısı ile benzer ürünlerden ayrılıyor. Ayrıca LG'nin sanal gerçeklik gözlüğü akıllı telefona kablo ile bağlanarak telefonun ekranı değil, sanal gerçeklik gözlüğünde bulunan ekrandan kullanıcının görüntüleri izlemesine imkan sağlıyor.

TONE PLATİNUM

LG dünyanın ilk aptX HD kodek sistemli Bluetooth cihazı olarak tanıttığı Tone Platinum'un ise 24 bitlik ses kalitesi sunacağı kaydedildi.

ROLLİNG BOT

LG G5 ile duyurulan top şeklindeki hareket edebilen kamera ile şirket farklı bir deneyim sunuyor. Wi-Fi bağlantı sistemi ile akıllı telefona bağlanan ve 8 Megapiksel kameraya sahip top şeklindeki cihaz, LG G5 ile uzaktan kontrol edilebiliyor.

SMART CONTROLLER

LG G5'in "smart kontroller" özelliği sayesinde drone'lar hem rahatlıkla kontrol edilebiliyor, hem de canlı video yayını izleme imkanı sağlıyor.

Güney Koreli şirketin amiral gemisi LG G5'in, 17 Mart'ta Avrupa'da satışa çıkarılması bekleniyor.

"Magic Slot" ile gelen LG G5, resmi olarak tanıtıldı

"Magic Slot" ile gelen LG G5, resmi olarak tanıtıldı

"Magic Slot" ile gelen LG G5, resmi olarak tanıtıldı

"Magic Slot" ile gelen LG G5, resmi olarak tanıtıldı

"Magic Slot" ile gelen LG G5, resmi olarak tanıtıldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim