• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

MAGİAD’ın 3’üncü durağı Köprübaşı oldu

MAGİAD’ın 3’üncü durağı Köprübaşı oldu
Manisa Genç İş Adamları Derneği (MAGİAD) Manisa'nın tescilli ürün üreticilerini ziyaretleri kapsamında Köprübaşı ilçesindeki çilek üreticileriyle...

Manisa Genç İş Adamları Derneği (MAGİAD) Manisa'nın tescilli ürün üreticilerini ziyaretleri kapsamında Köprübaşı ilçesindeki çilek üreticileriyle bir araya geldi.

Manisa'nın "Coğrafi Tescil" alan ürünlerinin üreticilerini ziyaret eden MAGİAD yönetiminin üçüncü durağı çilek üreticisi oldu. Köprübaşı ilçesinin tescilli ürünü olan çilek üretimi hakkında çiftçilerden bilgi alan MAGİAD yönetim kurulu üyeleri, çilek üreticilerini kurulması planlanan araştırma ve geliştirme enstitüsü hakkında bilgilendirdi.

Bu kapsamda çilek üreticilerinin sorunlarını dinleyen MAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Geriter,"Köprübaşı çileği ülkemizde ender yetişen ürünlerdendir. Bu ürünümüz coğrafi tescil alarak bir bakıma koruma altına alınmıştır. Fakat büyük bir özveri ile üretimi yapılan çileğimiz maalesef yeteri miktarda üretilmemektedir. Bunun sebepleri araştırıldığında karşımıza çilek fidesi üretiminin eksikliği sorunu çıkmıştır. Bu sorun Köprübaşı ilçemizde yerli üretimi devam ettirecek anaç çilek fidesi olmamasından kaynaklanmaktadır. Yaptığımız araştırma neticesinde üreticimizin yerli ırkımıza ait anaç çilek fidelerini kendilerinin üretemediğini ve Adana ilinden getirtmek zorunda kaldığını gözlemledik. Anaç Fidelerin gerek nakliye sırasında gerekse ilçemizde soğuk hava depolarında muhafaza edilmesi Esnasında deformasyona ve çürümeye uğradığını tespit ettik. Çözüm noktasında Köprübaşı ilçemize özgü olan bu çilek ırkı fidesinin yine Köprübaşı ilçemizde üretilmesi gerektiğine kanaat getirdik. Bu kapsamda kurulacak olan enstitü sayesinde anaç çilek fidelerinin yerinde üretimi konusunda eğitim ve organizasyon eksikliği yaşayan çiftçimizi bilinçlendirerek Köprübaşı ilçemizde anaç fide üretimine biran evvel geçmeyi hedeflemekteyiz." dedi.

Köprübaşı ilçesinde bulunan çilek üreticileri ise MAGİAD'a yapmış oldukları çalışmalar için teşekkür etti. İçeriği hakkında bilgi aldıkları projenin uzun zamandır eksikliği hissedilen bir konuya çözüm olacağına inandıklarını, bu projeye önayak olan Manisalı genç iş adamlarına inançlarının tam olduğunu belirtti.

MAGİAD’ın 3’üncü durağı Köprübaşı oldu

MAGİAD’ın 3’üncü durağı Köprübaşı oldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim