• BIST 9008.98
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

MAGİAD, üniversite öğrencileriyle kadına şiddete dikkat çekti

MAGİAD, üniversite öğrencileriyle kadına şiddete dikkat çekti
Manisa Genç İşadamları Derneği (MAGİAD), Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde (MCBÜ) kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrencilere...

Manisa Genç İşadamları Derneği (MAGİAD), Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde (MCBÜ) kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrencilere "Kadına Şiddete Hayır" yazılı tişörtler dağıttı. Etkinlikte ayrıca kız öğrenciler yüzlerine yara izi ve morluk görünümü veren makyaj yaparak, kadına şiddete dikkat çekti.

MAGİAD Öğrenci Temsilciliği, HABİTAT Derneği ve Yeşilay Manisa Şubesi iş birliğiyle kadına yönelik şiddete karşı dikkat çekmek amacıyla MCBÜ Muradiye Kampüsü Uygulamalı Bilimler Fakültesi bahçesinde farkındalık oluşturan bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte MAGİAD tarafından bastırılan, üzerinde "Kadına Şiddete Hayır" yazılı tişörtler öğrencilere dağıtıldı. Etkinliğe katılanlar bahçe duvarlarına çizdikleri resimlerle "kadına şiddete hayır" mesajı verdi. Ayrıca kız öğrenciler yüzlerine yaptıkları yara izi ve morlukların olduğu makyajla kadına yönelik şiddeti protesto etti. Programda konuşan MAGİAD Başkanı Ömer Geriter, "Kadın eşittir, annedir, en önemlisi insandır. Kadın olmasa aile kuramayız. Çocuklarımız olamaz, soyumuz devam etmez. Bizi evde bekleyen ve karşılayan birisi olmaz. Şuan dünyada binlerce yuva bu sebepten dolayı yıkılıyor. Kadınlar sadece çocuk doğurmaz, toplumu doğurur. Her anne bir mekteptir. Ülke adına şiddeti yok etmemiz gerekiyor. Bunun içinde kadınların güçlenmesi ve kadınların görünür kılınması gerekiyor. Kadınlar araç haline gelmemeli, kadınlar siyasetin aracı olmamalı. Kadınlar hayatın öznesi olmalı, siyasetin de öznesi olması gerekir çünkü; Cumhuriyet kadınların eşit yurttaş olmasını hedefleyen kadın devrimidir. Kadınlarımız hak dininde ve halk dininde anadır. Bu bilinçle yaşayarak, öz değerlerimize sahip çıkmalıyız" dedi.

Yaptıkları etkinlikle çok önemli bir iş yaptıklarını ve bu farkındalığın üniversitede bir ilk olduğunun altını çizen Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, Uluslararası Ticaret Bölümü Profesör Meltem Onay, bu birlikteliğin ve etkinliğin çok önemli olduğunu kaydetti. Yeşilay Manisa Şube Başkanı Salih Fulcun ise "Bağımlılıkla mücadele alanında faaliyet gösteren derneğimizin Manisa şubesi olarak üniversitemizde de topluluk kuruluşuyla birlikte bundan sonra daha sık sizlerle bir arada olacak. Kadına şiddete hayır programı çerçevesinde bizleri buraya davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Grup, daha sonra toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim