• BIST 8718.11
  • Altın 2241.171
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.1719
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Mağduru Oldukları İstismarın Suçlusu Oluyorlar

Mağduru Oldukları İstismarın Suçlusu Oluyorlar
Hipnoz ve Bilinçaltı Değişim Uzmanı Mehmet Başkak, cinsel istismarcıların bir şekilde çocukken mağduru olduğu olayın suçlusu durumuna düştüklerini...

Hipnoz ve Bilinçaltı Değişim Uzmanı Mehmet Başkak, cinsel istismarcıların bir şekilde çocukken mağduru olduğu olayın suçlusu durumuna düştüklerini söyledi.

Toplumu sarsan cinsel istismar olaylarını gerçekleştiren suçluların büyük bir oranının iyi eğitimli olduğu ve yakın çevreden çıktığını ileri süren Başkak, ailelere de çocuklarını nasıl bilinçlendirmeleri gerektiğini anlattı.

ÇOCUK İSTİSMARINDA YAKIN TEHLİKE

Çocuk istismarcılarının ifadelerinde çoğunun çocukları tanıdığının ortaya çıktığını açıklayan Psikolog Mehmet Başkak, "Yapılan araştırmalar göstermiştir ki masum bir yapıya sahip çocuklara uygunsuz davranışlarda bulunanların çok az bir kısmı yabancılardır. Yani zannedildiğinin aksine çocuklara tacizde bulunanların yüzde 90'ı site, bina, yurt, okul ya da ailenin yakın çevresi gibi çocuğun tanıdıkları arasında oldukları görülmüştür. Bunun temel sebebi çocuklar genellikle yabancılara karşı güvenli davranışlarda bulunmaz. Çocuğun telkinleri kabul etmesi ve uygulaması için ona güvenmesi gerekir. Bir çocuk zihninin güven duyması için birinin ailesiyle konuşması veya görmesi yeterli olacaktır."

"İSTİSMARCILAR HER KESİMDEN ÇIKABİLİR"

Çocuk tacizcilerinin yüksek oranının eğitimli kişiler arasından çıktığına dikkat çeken Uzman Psikolog Mehmet Başkak, şunları söyledi: "Çocuk istismarcıları zannediliyor ki sadece cahil ve eğitimsiz. Oysa tam tersi olarak çocuk tacizcilerinin yüksek bir oranının iyi eğitimli olduğu ortaya çıkmıştır. Yani sosyal bir statüye sahip olabilirler. Sosyal bir konuma sahip de olabilirler. Genellikle çocuk tacizcilerinin, bu tür suçluların çoğunun geçmişinde taciz vakaları olduğu görülüyor. Yani bir şekilde çocukken mağduru olduğu konunun suçlusuna dönüşüyor. Ancak bu kişileri yakalandıklarında tanıyabiliyorsunuz."

"ÇOCUKLAR BİLİNÇLENDİRİLMELİDİR"

Ailelere uyarılarda bulunan Psikolog Mehmet Başkak; "Aileler çocuklarını bilinçlendirme çalışmalarını sadece yabancılara değil yakın çevreye karşı da yapması gerekiyor. Çocukların düzeylerine, algı seviyelerine göre özel bölgelerinin öğretilmesi gerekiyor. Yani tanıdığı da olsa özel bölgelere dokunulmaması gerektiği öğretilmelidir" dedi.

Mağduru Oldukları İstismarın Suçlusu Oluyorlar

Mağduru Oldukları İstismarın Suçlusu Oluyorlar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim