• BIST 9444.25
  • Altın 2498.384
  • Dolar 32.5863
  • Euro 34.7995
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

'Madene hayır' yazılı tişörtle koştu, 3.'lükle Artvin'e döndü

'Madene hayır' yazılı tişörtle koştu, 3.'lükle Artvin'e döndü
Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri kapsamında geçen hafta yapılan 36. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nda Artvinspor...

Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri kapsamında geçen hafta yapılan 36. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nda Artvinspor Kulübü maratoncusu Talat Alkan ve Bursa'dan Ergün Gülenç "Madene Hayır" yazılı tişörtle koştular. Alkan, Artvin'e 3'lük kupası ile döndü.

Maratoncu Talat Alkan yaptığı açıklamada; "Artvinspor Kulübü ve Artvin adına katıldığım 21 kilometrelik yarı maratonda 3.'lük kupası ile dönmenin mutluluğunu yaşıyorum. Yine ilk sıraları yabancılar aldı. Her zaman söylediğim gibi organik koşan belki de tek sporcuyum. 36. Yarı Maraton Trabzon Koşusu'nda Adana koşusu derecemi 2 dakika, Yunanistan'da yapılan Başkan koşusunda aldığım derecemi 7 dakika daha geliştirdim." dedi.

Koşularını 4 dakika daha geliştirerek İtalya'dan altınla gelmek istediğini belirten Alkan, "4 dakika daha geliştirirsem bu yıl Eylül ayında yapılacak İtalya Büyük Erkekler Yarı Maraton Koşusu'nda Türkiye'ye altın madalya ile döneceğim. Her geçen gün hedefe biraz daha yaklaşıyorum. Bu başarımda emeği geçen, bana destek veren başta kulübüm Artvinspor Kulübü'nden İrfan Yıldırım ve yönetim kuruluna, Artvin halkına ve özellikle desteğini hiç esirgemeyen Artvin'deki basın emekçilerine çok teşekkür ediyorum." dedi.

'Madene Hayır" yazılı tişörtle koşmasını da değerlendiren Alkan, "Trabzon 36. Yarı Maraton'da "Madene Hayır" yazısıyla koştum. Bursa'dan yarışmaya katılan Artvinli maratoncu Engin Gülenç'in teklifi ve fikri bugünlerde Artvin'de yaşadığımız maden sorununa dikkat çekmek için çok yerindeydi, böyle bir fikirle koştuk. Çok güzel ilgi gördük ve alkış aldık. Ben 46 yaşındayım ve 21 kilometrelik yarı maratonda hala sporcuysam ve üçüncü olabiliyorsam, İtalya'dan altın madalya ile döneceğime yürekten inanıyorsam, bu Artvin'in temiz havasıyla gelişen ciğerlerim sayesinde olmuştur. Artvin, ormanlarıyla, coğrafyasıyla oksijen fabrikasıdır. Burayı sonsuza dek korumalıyız. Artvin bizim değil. Dedelerimizin torunlarına verilmek üzere verilmiş kutsal bir emanettir. Bizim kültürümüzde emanet hıyanet yoktur. Onun için bu madenin Cerattepe'de çıkmaması gerekiyor. Madensiz olur ama Artvin'siz olmaz." şeklinde konuştu.

Artvin Spor Kulübü Başkan Yardımcısı İrfan Yıldırım, Alkan'ın başarısının Artvin'in başarısı olduğunu belirterek; "Sporcumuz Talak Alkan, katıldığı her yarışmada derecesini yükseltiyor. Trabzon'dan kupa ile gelmesi bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Sporcumuzun hedefi büyük erkeklerde Avrupa ve dünya şampiyonluğu. Bu çok mutluluk verici bir olgudur. Kendisine imkanlarımızı zorlayarak bütün desteğimizi vermeye devam edeceğiz. Madene hayır yazısıyla Artvin'e sahip çıkarak koştukları için hem Talat Alkan'a hem de Engin Gülenç'e teşekkür ediyoruz." dedi.Cihan

'Madene hayır' yazılı tişörtle koştu, 3.'lükle Artvin'e döndü

'Madene hayır' yazılı tişörtle koştu, 3.'lükle Artvin'e döndü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim