• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

"Madencinin yaşamı güvence altına alınmalı"

"Madencinin yaşamı güvence altına alınmalı"
Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ayhan Yüksel madencilik sektöründe çalışanların yaşamlarının güvence altına alınması gerektiğini belirtti.

Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ayhan Yüksel madencilik sektöründe çalışanların yaşamlarının güvence altına alınması gerektiğini belirtti.

Adana'da Maden Mühendisleri Odası üyeleri, düzenlenen gecede bir araya geldi. Seyhan Oteli'nde düzenlenen geceye, Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ayhan Yüksel, Adana Şube Başkanı Sabahatdin Sakatoğlu ve çok sayıda maden mühendisi katıldı.

Programda konuşan Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Ayhan Yüksel, Türkiye'nin maden bakımından zengin doğal kaynaklara sahip olan ancak bunları ülkenin yararına sunamayan, nadir ülkelerden biri olduğunu aktardı. Türkiye'nin gelişmesi ve periyodik ekonomik krizlerden kurtulması için madenlerin üretime alınması ve bu yolla sanayinin ham ve ara madde ihtiyacının karşılanması gerektiğini aktaran Yüksel, "İş kazalarında ülkemiz hala Avrupa'da birinci, dünyada ise üçüncü sıradadır. Bu tablonun bir an önce değişmesi ve yerin altında, adeta ölüm-kalım mücadelesi vererek ailelerinin geçimini sağlayan onlarca meslektaşımızın ve madencimizin yaşamlarının güvence altına alınması gerekmektedir." dedi.

Maden Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Sabahattin Sakatoğlu da madenciliğin tarih boyunca uygarlıkların gelişmesinde çok önemli yer tutan sektörlerden biri olduğunu ifade etti. Sakatoğlu şöyle konuştu: "Madenlerin yer altından çıkarılması oldukça tehlikeli ve zordur. Yeraltı kaynaklarını doğayla mücadele ederek yerin yüzlerce metre altında her türlü tehlike ve zorluğa karşı yeraltı zenginliklerimizi üreten, gerektiğinde bu uğurda yaşamını kaybeden üyelerimize ve maden emekçilerine sadece bizlerin değil toplumun tüm kesimlerinin vefa borcu bulunmaktadır. Her gün eşleri ve çocukları tarafından, "hayırlı işler" diye uğurlanan ve her akşam, "geçmiş olsun" diye karşılanan ölümle burun buruna yaşayan bu insanlara ve mesleğe sahip çıkmak bir insanlık görevidir." Konuşmaların ardından meslekte 30 ve 40. yılını dolduranlara plaket verildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim