• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Madenciden düşen 10 lira saklanacak

Madenciden düşen 10 lira saklanacak
Türk Kızılayı, Soma'da bir maden işçisinin cesedinin sarıldığı battaniye ile başka bir işçinin madenden çıkarılırken cebinden düştüğü tahmin edilen 10 lirayı anı olarak saklayacak.

Türk Kızılayı Soma Şube Başkanı Aziz Günal, yaptığı açıklamada, Kızılay Genel Merkezi, Soma Kaymakamlığı, Soma Belediyesi ve gönüllülerden destek alarak, çok sayıda insana yardım ettiklerini belirtti.

Günal, faciadan birkaç gün sonra bir maden işçisinin Kızılay'a bağışladığı battaniyeyle ilgili şunları anlattı:

"Getirdi bir poşet koydu önüme. Battaniye getirdiğini söyledi. Kızılay'ın battaniyesi olup olmadığını sordum. Çünkü biz de battaniye vermiştik. Ama onun battaniyesiymiş. 'Bu benim ağabeyimin cenazesini taşıdığım battaniye' dedi. Herhangi bir konuda yardımcı olabileceğimi söyledim ama bizim onlara yeterince yardım ettiğimizi ve başka yardıma ihtiyacı olmadığını, kendisini bize yardım etmek istediğini söyledi."

Aziz Günal, olaydan sonra bir de maden ocağı çıkışında kömür karası bulaşmış 10 lira bulduklarını ve paranın da cesedi taşınan bir işçinin cebinden düşmüş olabileceğini belirtti.

Battaniye ve paranın  manevi değerinin çok yüksek olduğunu kaydeden Günal, battaniyeyi, Türk Kızılayı Genel Merkezi'nde, Soma'da ölenler anısına sergilemek istediklerini, 10 lirayı da Soma şubesinde saklamayı amaçladıklarını dile getirdi.

Battaniyesini bağışlayan işçi

Türk Kızılayı'na battaniye bağışında bulunan Soma Maden İşletmeleri işçisi Ahmet Yankın (38), iki çocuk babası olan ağabeyi Nurhan Yakın (42) ile o gün aynı vardiyada çalıştıklarını ifade etti.

Vardiyalarının aynı ancak bölümlerin ayrı olduğunu anlatan Ahmet Yankın, şunları anlattı:

"Ben mekanize ayaktaydım, o klasik ayaktaydı. Akşam üstü saatlerinde enerji kesildi. Duman gelmeye başladı, oksijen tüpü ile idare ettik. Sonra baygın halde beni dışarı çıkarmışlar. Çıktığımda her yerde ceset vardı, şok geçirmişim. Hastanede tedavi gördüm. Rahmetli ağabeyimi ertesi gün aradık, bekledik sonra da teşhis ettik."

Ağabeyinin cesedini sardıkları battaniyeyi, daha sonra Türk Kızılayı'na götürdüğünü kaydedenYankın, şöyle devam etti:

"Cenazeyi sarmak için çarşıdan almıştık, sonra yıkadık, kuruttuk. OIayın olduğu gün benim hanım, komşunun hanımı, kızı, Kızılay'ın battaniyesine sarılmış. Katkımız olsun diye verdik. Bundan sonra ne için kullanılacağına Kızılay karar versin. Yaraları sarabilmesini istedik. Bugün beni sardı yarın başkası sarılır."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim