• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Maden şehidinin eşi: Kamuda iş imkanı sağlayan yasadan faydalanmak istiyoruz

Maden şehidinin eşi: Kamuda iş imkanı sağlayan yasadan faydalanmak istiyoruz
Zonguldak'ta maden şehitlerinin yakınları, Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına kamuda iş imkanı sağlayan yasadan faydalanmak...

Zonguldak'ta maden şehitlerinin yakınları, Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenlerin yakınlarına kamuda iş imkanı sağlayan yasadan faydalanmak istiyor.

Soma yasası olarak kamuoyuna yansıyan yasadan kendilerinin de maden şehidi aileleri olarak yararlanmak istediklerini belirten Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) üzülmez müessesesinde metan gazı zehirlenmesi sonucu vefat eden maden şehidi Metin Altun'un eşi Meral Altun (51), yetkililere "elinizi vicdanınıza koyun" çağrısında bulundu.

"BİR YETKİLİ GELİP HALİMİZİ SORMADI"

2 çocuk annesi Altun, eşinin vefatından sonra dünyaya gelen ve rett sendromlu kızı Selcan'ın (20) bakımını yapıyor. Diğer kızını da hukuk fakültesinde borçla okuttuğunu anlatan acılı eş, "4 yıllık evliyken eşim malesef maden şehidi oldu. Küçük kızıma 1,5 aylık hamileydim, büyük kızım 2 yaşındaydı. Çok ağır şartlar altında yetiştirdim onları. Büyük kızımı 4 yıl boyunca hukuk fakültesinde okuttum. Şu anda stajını yapıyor. Biz de engelli olan küçük kızımla birlikte hayat mücadelesi veriyoruz. Çok şükrediyorum. Rabbim bana 2 tane evlat verdi. Büyük kızım küçük kızımın bütün özelliklerini tamamladı. Ben eminim ki Soma olsun Zonguldak olsun, eşlerimiz madende vefat etti diye biz kenarda bırakılmamalıyız. Biz olsun, çocuklarımızdan müsait olanlar olsun, çalıştırılmalı. Biz bir derdiniz, bir sıkıntınız var mı, çocuğunuz okuyor mu, aç mısınız diye sorsunlar. Engelli çocuğum var. Ben sadece maden şehidi ailesi değilim, bir de engelli çocuk annesiyim. 21 yıldır hiçbir yetkili, bana sen çocuk okutuyorsun, maddi manevi bir derdin var mı diye soran olmadı. Maden şehidi ne demektir biliyor musunuz? İnanın her kömürlüğe girişimde eşim aklıma geliyor. Ben eşimi o kömürde kaybettim. Ama bunu kıymeti bilinmiyor. Ne gidenin ne kalanın kıymeti biliniyor. Çocuklarım yararlansın istiyorum. Tüm madenci şehitleri yakınları bundan faydalansın." dedi.

EŞİNİ ANARKEN GÖZYAŞINI TUTAMADI

"Soma'daki maden şehidi aileleri nasıl işe giriyorsa burada bizlerin de yakınları girsin. Vicdanlarını dinlesinler." derken gözyaşını tutamayan Meral Altun, "Biz Zonguldak madenci şehitleri yakınları olarak nasıl Soma'daki maden şehitlerinin yakınları işe alınıyorsa biz de bu haktan faydalanmak istiyoruz. Biz de onlarla aynıyız. O kadar zor şartlar altında çocuğumu okuttum ki. Benim gibi bütün aileler de aynı zorluğu yaşamıştır. Yetkililere sesleniyorum: Soma'da insanlar nasıl işe alınacaksa Zonguldak'ta da biz madenci yakınlarının işe alınmasını istiyoruz. Lütfen vicdanınızı elinize koyun, yüreğinizin sesini dinleyin, bizi dinleyin. Biz madenci şehitlerine de aynı hakları tanıyın!" diye konuştu.

Meral Altun'un yakını Ayşe Kahveci de devletin Soma'daki hakların aynısını Zonguldak'takilere de tanımasını istedi.

Cihan

Maden şehidinin eşi: Kamuda iş imkanı sağlayan yasadan faydalanmak istiyoruz

Maden şehidinin eşi: Kamuda iş imkanı sağlayan yasadan faydalanmak istiyoruz

Maden şehidinin eşi: Kamuda iş imkanı sağlayan yasadan faydalanmak istiyoruz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim