• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Maden ocağında patlama,18 işçi mahsur kaldı!

Maden ocağında patlama,18 işçi mahsur kaldı!
Karaman'da bir maden ocağında meydana gelen patlamada 18 işçinin yerin altında mahsur kaldığı öğrenildi.

Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki Pamuklu Köyü yakınlarındaki kömür ocağındaki göçükte işçiler mahsur kaldı. 

Olay bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Sabah vardiyasına giren işçiler çalışırken, ocakta su basması nedeniyle göçük oldu. Ocakta mahsur kalan 18 kadar işçiyi kurtarmak için çalışma başlatıldı. Göçüğün meydana geldiği kömür ocağına, kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

VALİ’DEN AÇIKLAMA 

Karaman Valisi Murat Koca, Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesindeki bir kömür ocağında işçilerin mahsur kalmasıyla ilgili, "Olay, yeraltındaki biriken suyun galeriyi işgal etmesi. Mevcut çalışılan galerinin bir kısmını işgal etmesi. Şu anda 18  işçimiz çalışılan bölümde var. Diğer galeride olanlarda sıkıntı yok. 40'ın üzerinde arkadaş vardı. Onlar çıktı. Şu anda 18 arkadaşımız yeraltında. Madencilerle irtibat kurulmuş değil" dedi.

'İLK BİLGİLER PEK İÇAÇICI DEĞİL' 

Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Karaman’daki patlamayla ilgili Hürriyet’e konuştu. “Orada örgütlü değiliz ancak genel başkan yardımcımız yola çıktı. O bölgeyi iyi biliyoruz oradaki arkadaşlarla konuştuk. Su kaynağı patlaması olduğu yönünde ilk gelen bilgiler var. Ancak ilk bilgiler de pek içaçıcı değil” dedi. Manisa Milletvekili Özgür Özel, Soma’dan Ankara’ya yürüyen işçilerin yanından önce Karaman’a hareket edeceğini söyledi. Karaman’a hareket eden Maden İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mahir Yiğit de hurriyet.com.tr ile ilk gelen bilgileri paylaştı: “25-18 arkadaşımızın yeraltı su kaynağı patlaması nedeniyle mahsur kaldığını öğrendik. Yasal bir maden Has Şekerler Şirketi’ne ait bir ocak. Patlak büyük olduğu için suyu gördüler, bir anda su dolmuş” dedi. Türkiye Maden İş Sendikası Başkan Yardımcısı Mahir Yiğit de konuyla ilgili Vali, Kaymakam ve Belediye Başkanına ulaşmaya çalıştıklarını belirtirken, sendikanın orada bir yetkilisinin bulunmadığı bilgisini verdi.

O MADEN HAS ŞEKERLER MADENCİLİK'İN 

Mahir Yiğit, su patlaması sonucu meydana gelen maden ocağı göçüğünde 25 işçinin mahsur kaldığı bilgisini aldıklarını söyledi. Yiğit, Madenin Has Şekerler Madencilik İşletmesi'ne ait küçük bir ocak olduğunu belirtti. Has Şekerler Madencilik Enerji Nakliyat İnşaat şirketinin geçtiğimiz 25 Haziran’daki ticaret sicil kayıtlarına gören şirketin tek hissedarının Saffet Uyar olduğu bilgisi yer alıyor. 

TTK'NIN KURTARMA EKİPLERİ HAZIRLIKLARA BAŞLADI 

TTK Genel Müdürü Burhan İnan, mahsur kalan maden işçilerini kurtarma çalışmalarına katılmak üzere uzman ekiplerinin hazırlıklarına başladığını söyledi. İnan, kurtarma ekibinin uçak ya da helikopterle bölgeye ulaştırılması konusunda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığıyla (AFAD) görüştüklerini kaydetti. AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör de ekibin en kısa sürüde bölgeye ulaştırılması için gerekli çalışmaların yapıldığını dile getirdi. 

BAKANLAR KARAMAN'A GİDİYOR 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan kaza yaşanan maden ocağına gidecek. Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, Yıldız ve Elvan, maden kazası haberinin alınmasının ardından uçakla Konya'ya hareket edecek. Bakanlar daha sonra kara yoluyla Karaman Ermenek'te bulunan maden ocağına geçerek incelemelerde bulunacak.

CHP DE HEYET GÖNDERECEK 

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu başkanlığında bir heyetin, işçilerin mahsur kaldığı Ermenek'e gitmek üzere görevlendirildiğini bildirdi. 

CUMHURBAŞKANI, KARAMAN VALİSİ'Nİ ARADI 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman Valisi Murat Koca'yı arayarak olayla ilgili bilgi aldı ve mahsur kalan işçilerin kurtarılması için tüm imkanların seferber edilmesini istedi. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim