• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Madem’den İstişare Toplantısı

Madem’den İstişare Toplantısı
Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi (MADEM) tarafından kadın derneklerine yönelik bir istişare toplantısı düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi (MADEM) tarafından kadın derneklerine yönelik bir istişare toplantısı düzenlendi.

MADEM hizmet binasında düzenlenen toplantıya Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gencay, Aile ve Sosyal İşler Şube Müdürü Gülay Zengin, MADEM Koordinatörü Yusuf Ziya Aysundu ile kadın sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcileri katıldı. Toplantıda faaliyetlerle ilgili bilgiler veren MADEM Koordinatörü Yusuf Ziya Aysundu, Aile Danışma ve Destek Merkezi'nin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın vizyonu doğrultusunda kurulduğunu hatırlattı. MADEM'in aile ilişkilerini güçlendirmek amacıyla ücretsiz olarak uzman personelle önleyici çalışmalar, bireysel danışmanlık ve eğitim hizmetleri verdiğini vurgulayan Aysundu, "Merkez binamızda verdiğimiz hizmetlerin yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarında seminer çalışmaları gerçekleştirmekteyiz. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi'nin eğitim merkezlerinde ortaokul öğrencilerine yönelik rehberlik faaliyetlerini sunmaktayız. 6 bin adet "Çizgilerle Aile" adlı kitapçığı yayınlayarak vatandaşlarımıza takdim ettik. Bugüne kadar danışmanlık ve eğitim hizmetleriyle 10 bini aşkın vatandaşa ulaştık" diye konuştu.

"AİLENİN TEMEL DİREĞİ KADINLARIMIZDIR"

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, 27 Nisan 2012 tarihinde büyük bir heyecanla açtıkları MADEM'in faaliyetleri ile ilgili sivil toplum kuruluşlarını bilgilendirmek ve buraya tekrar dikkat çekmek amacıyla programı düzenlediklerini belirtti. MADEM'in, Büyükşehir'in Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığına bağlı bir birim olduğunu kaydeden Mumcu, "Kadın derneklerini buraya davet etmemizin ana sebebi, Türk-İslam medeniyetinin geleneksel anlamda aile tipinin temel direğinin yine kadınlarımız olmasıdır. Onlar, çekirdek ailenin her türlü sorumluluğunu yüklenmiş; hem ebeveyn hem öğretmen hem işçi hem memur hem ev işlerini hem sosyal işleri yapanlardır. Aile içi iletişimden çocuğun yetiştirilmesine en önemli etken yine kadınlarımızdır. O anlamda doğal olarak ilgi alanımız kadın derneklerimiz. Tabi aileyi güçlendirmek için MADEM'in verdiği hizmetlerin yanı sıra geleneksel el sanatları kursları, spor aktivitelerinin, toplantıların yapıldığı; gün buluşmaların düzenlendiği bir merkezimiz var ayrıca. Kadın Kültür ve Spor Merkezi'miz, bayanların çok yoğun olarak kullandığı bir merkez. Yine Kadın Kültür ve Spor Merkezi'miz bünyesinde Halk Sağlığı Müdürlüğü ile işbirliğinde uzman doktorlarla Sağlıklı Yaşam birimi hizmet veriyor. Anne Üniversitesi programını bu yıl iki defa gerçekleştirdik. Hoş geldin Bebek projesiyle Devlet Hastanemizde doğum yapan annelerimize bir set hediye ederek onların mutluluğunu paylaşmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin ailelere yönelik hizmetlerinden dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır olmak üzere tüm ilgililere teşekkür ettiklerini belirten sivil toplum kuruluşu temsilcileri, işbirliği halinde faaliyetlerin artarak devam etmesini temenni etti.

Madem’den İstişare Toplantısı

Madem’den İstişare Toplantısı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim