• BIST 9090.76
  • Altın 2323.472
  • Dolar 32.3694
  • Euro 34.9717
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Madde Bağımlılığından Kurtulan Gençler Kaymakam Citer’i Ziyaret Etti

Madde Bağımlılığından Kurtulan Gençler Kaymakam Citer’i Ziyaret Etti
Viranşehir'de Buhara Eğitim ve Kültür Derneği tarafından rehabilite edilen madde bağımlısı gençler Viranşehir Kaymakamı Dr. Huzeyfe Citer'i ziyaret...

Viranşehir'de Buhara Eğitim ve Kültür Derneği tarafından rehabilite edilen madde bağımlısı gençler Viranşehir Kaymakamı Dr. Huzeyfe Citer'i ziyaret etti.

Kaymakam Dr. Huzeyfe Citer'i makamında gerçekleştirilen ziyarette Viranşehir Buhara Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mahmut Çiftçi ve SODES Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Salih Çetin ile birlikte rehabilita edilen madde bağımlıları da yer aldı. Ziyarette çalışmalar hakkında Kaymakam Citer'e bilgi veren Buhara Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Mahmut Çiftçi, yaklaşık 4 yıldır SODES kapsamın başlatılan "Maddeyi Atalım Hayatı Tadalım" projesini sürdürdüklerini kaydetti. Onlarca madde bağımlısı insanın bu merkezde rehabilite edildiklerini ifade eden Çiftçi, Viranşehir Kaymakamlığı desteği ve kendi imkanları ile çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Amaçlarının toplum tarafından dışlanan madde bağımlılarını tekrar topluma kazandırmak olduğunu belirten Çiftçi, bu çalışmalara her kesimden destek beklediklerini dile getirdi. Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Kaymakam Citer, "Tamamen ücretsiz olarak verilen rehabilite çalışmalarında birçok genç tedavi olarak tekrar topluma kazandırıldı. Madde bağımlısı gençlerin potansiyel bir suçlu gibi görmek çok yanlış bir durumdur. Bu insanlar toplumumuzun bir parçasıdır. Unutmayalım ki suçlu olarak görülen maddeye bulaşmış bu insanlar bir yakınımızın evladı kardeşi veya bir yakınıdır. Hep birlikte el ele vererek onları tekrar topluma kazandırmalıyız. Buhara Derneği yetkililerinin bu gayretleri takdire şayandır. Başta Dernek Başkanı Mahmut Çiftçi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu çalışmalara desteğimiz her zaman sürecektir" dedi.

Rehabilitasyon merkezinde tedavi gören madde bağımlı gençlerin hem manen hem de maddeten desteklendiklerini ifade eden Rehabilitasyon Merkezi Müdür Salih Çetin, tedavi görüp ayrılan gençleri takip etmeye devam ettiklerini söyledi. Bazı gençleri evlendirerek işe koyduklarını kaydeden Çetin, topluma kazandırılan her genci bir kazanım olarak gördüklerini sözlerine ekledi.

Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin sonunda heyet desteklerinden ötürü Cİter'e teşekkür ederek Kaymakamlıktan ayrıldı.

Madde Bağımlılığından Kurtulan Gençler Kaymakam Citer’i Ziyaret Etti

Madde Bağımlılığından Kurtulan Gençler Kaymakam Citer’i Ziyaret Etti

Madde Bağımlılığından Kurtulan Gençler Kaymakam Citer’i Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim