• BIST 9667.23
  • Altın 2495.261
  • Dolar 32.5846
  • Euro 34.8318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Madalya Rekortmeni Özel Sporcular Fındıklı’yı Ziyaret Etti

Madalya Rekortmeni Özel Sporcular Fındıklı’yı Ziyaret Etti
Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun 2016 yılı faaliyet programında yer alan, 9-11 Mart 2016 tarihleri arasında Antalya Lara'da yapılan Özel Sporcular...

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun 2016 yılı faaliyet programında yer alan, 9-11 Mart 2016 tarihleri arasında Antalya Lara'da yapılan Özel Sporcular Atletizm Bölge Şampiyonasında toplamda 24 madalya kazanan Sesiz Adamlar Spor Kulübü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Antalya Lara'da yapılan Özel Sporcular Atletizm Bölge Şampiyonasında, Malatyalı sporcular altı mental sporcu iki bronz, iki otizmli sporcu üç gümüş, dört down sendromlu sporcu ise on dokuz altın madalya aldılar. Alınan bu başarıyı Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı'yı makamında ziyaret ederek paylaştı. Ziyarete Sessiz Adamlar Spor Kulübü antrenörü Ali Karaca ve dereceye girenlerden Turan Emre Çelik ve Mehmet Karadayı katıldı. İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı özel sporcularla özel olarak ilgilendi. Kulüp antrenörü Ali Karaca'dan gerekli tüm bilgileri alarak her türlü desteği vereceğini ifade etti.

"TOPLUMUN BİLGİLENMESİNİ SAĞLIYOR"

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, yaptığı açıklamada, "Son kırk yılda gerçekleşen gelişimci ve kapsayıcı tutuma rağmen, birçok ülkede Down sendromlu bireyler hala ayrımcılık ve önyargı ile karşı karşıya kalıyor. Oysa Down sendromlu bireylerin sosyal hayatta tüm insanlarla beraber, izole edilmeden yaşamaları büyük önem taşıyor. Dünya Down Sendromu Günü gibi farkındalık yaratacak organizasyonlar, tüm toplumun kapsamlı bir bakış açısı ile Down Sendromu hakkında bilgilendirilmesine olanak sağlıyor. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun amaçlarından biride budur zaten Down sendromlu, otizmli ve diğer özel çocuklarımızı spor hayatına katarak toplum içerisinde izole etmemektir" dedi. Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı daha sonra Turan Emre Çelik ve Mehmet Karadayı ile hatıra fotoğrafı çektirerek çeşitli hediyeler verdi. Dereceye giren diğer özel sporcular ise "Mehmet Karadayı : 100 m ve uzun atlama, Yüsra Özel :200 m ve üç adım, Kübra çavdar :800 m ve uzun atlama, Ali sami hasar :800 m ve üç adım, Turan Emre Çelik :200 m ve uzun atlama, İbrahim Ilkım :200 m ve uzun atlama, Sait Karaçoban :400 m ve gülle atma, Furkan bütün :200 m ve uzun atlama, Ali munzur Şakar :200 m ve uzun atlama, Tolga Hopur :100 m ve uzun atlama, Tolga Hopur :100 m ve uzun atlama, Erdem baltacı :100 m ve uzun atlama, Senanur bayrak :100 m ve uzun atlama" oldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim