• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Macaristan Büyükelçisinden Manisa’ya Kardeşlik Teklifi

Macaristan Büyükelçisinden Manisa’ya Kardeşlik Teklifi
Macaristan Büyükelçisi Gabor Kiss ile İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich, Budapeşte'nin kuzeydoğusunda yer alan 30 bin nüfuslu Gyöngyös şehrinin Manisa...

Macaristan Büyükelçisi Gabor Kiss ile İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich, Budapeşte'nin kuzeydoğusunda yer alan 30 bin nüfuslu Gyöngyös şehrinin Manisa Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir olma isteği konusunda Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'tan destek istedi.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'ye 100 kilometre uzaklıkta bir kasaba olan Gyöngyös'ün Manisa Büyükşehir Belediyesi ile kardeş şehir olma isteği Macaristan Büyükelçisi ve İstanbul Başkonsolosu tarafından Manisa Valisi Erdoğan Bektaş'a iletilerek destek istendi.

Macaristan Büyükelçisi Gabor Kiss ile Macaristan'ın İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich, Manisa Valiliğini ziyaret etti. Manisa Valisi Erdoğan Bektaş tarafından karşılanan Büyükelçi Gabor Kiss ilk olarak valilik şeref defterini imzaladı.

Macaristan Büyükelçisi Gabor Kiss, Türkiye ve Macaristan'ın çok uzun yıllara dayanan bir dostluğu bulunduğunu ve bunun geliştirilmesi için çalıştıklarını belirterek "Büyükelçi olarak görevim iki ülke arasında siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi. İki ülke arasında çok eski zamana dayanan dostluk ilişkileri çerçevesinde Türkiye'nin her tarafını gezerken çok iyi dostlarla görüşüyorum ve beni çok iyi ağırlıyorlar. İki ülke arasındaki siyasi ilişkiler çok iyi. İki ülke arasında hiçbir sorun yok biz bundan çok memnunuz. Görevimiz iyi olan ve eskiye dayanan ilişkiyi ticaret alanında uygulamamız gerek" dedi.

Kiss, ziyaretin esas amacını şöyle açıkladı: "En önemli amacımız Macaristan'ın bir şehri Manisa ile kardeş şehir anlaşması imzalamak istiyor. Biliyoruz ki bu Büyükşehir Belediyesinin kararı ile gerçekleşecek ama bu konuda sizin de desteğinizi istiyoruz. Kuzey Macaristan'ın güzel bir şehri, Gyöngyös. Budapeşte'ye yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta. Otoban ile ulaşım sağlanıyor. Manisa gibi dağlarla çevrili ve tarım şehri"

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da Macaristan ile Türkiye arasında kendisinin de hiçbir soruna tanıklık etmediğini belirterek, geçmiş dönemlerde Macaristan'ı görme imkanı olduğunu ve güzel bir ülke olduğunu söyledi. Osmanlı Devletinden bu yana Macaristan ile iyi ilişkilerin devam ettiğini kaydeden Vali Bektaş, "Manisa tarım ve sanayi açısından ülkemizin önemli şehirlerinden. Sizin bu diyaloğu başlatmış olmanız bir şans diye düşünüyoruz. Özellikle sanayi ve tarım konusunda somut çıktılara ulaşabilirsek bizim için mutluluk olur. Bu konuda bize görev düşerse yardımcı oluruz. Ziyaretin özel konusu olarak kardeş şehir ilişkisinde belediyemiz olumlu yola girerse biz de elimizden geldiği kadar yardımcı oluruz" diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, "Bizim dostluğumuz 40 yıldan fazla ama bir 40 yıl daha ilave ederiz" diyerek Macar Büyükelçisine kahve fincanı takımı ve Manisa'nın yöresel ürünlerinden oluşan bir paket hediye etti.

Büyükelçi Kiss de, Macaristan'ın ünlü el yapımı porselenlerinden bir örnek olan iki kollu şamdan hediye etti.

Macaristan Büyükelçisinden Manisa’ya Kardeşlik Teklifi

Macaristan Büyükelçisinden Manisa’ya Kardeşlik Teklifi

Macaristan Büyükelçisinden Manisa’ya Kardeşlik Teklifi

Macaristan Büyükelçisinden Manisa’ya Kardeşlik Teklifi

Macaristan Büyükelçisinden Manisa’ya Kardeşlik Teklifi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim