• BIST 9605.39
  • Altın 2480.21
  • Dolar 32.5008
  • Euro 34.6387
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Macar Büyükelçi Gabor Kiss Talas’ta

Macar Büyükelçi Gabor Kiss Talas’ta
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri'ye gelen Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nu ziyaret...

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kayseri'ye gelen Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Gabor Kiss, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu'nu ziyaret etti.

Makamda gerçekleşen ziyarette Başkan Palancıoğlu, Macar Büyükelçi Gabor Kiss ve Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz'ı kapıda karşıladı. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Büyükelçi Kiss, Başkan Palancıoğlu'dan övgüyle bahsetti. Kiss, "Sayın Başkan gerçekten şahsi olarak söylemek istiyorum her karşılaştığımızda sanki daha yeni görüşmüşüz gibi hissediyorum. Ve bu tesadüfi değil. Bu duyguyu çok az insanda hissediyorum. Sempati, güven, güler yüzlü olmanız ve saygıyla beraber insanın gerçek bir dostu olduğunu gösteriyorsunuz. Yıllardır hiç değişmiyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise, Büyükelçi Kiss ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteriyken tanıştıklarını belirterek, kendisini misafir etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Palancıoğlu, Büyükelçi Kiss ile 6-7 yıldır dostluklarının olduğunu anlatarak, "Şahsıma söylediği güzel sözler ile ilgi ve alakanın daha fazlasını hak ediyor. Özellikle biz Macar halkını kendimizden ayrı tutmuyoruz. Çünkü aynı kökten geliyoruz. Türkiye ile Macaristan arasındaki ilişkilerin örnek bir düzeye gelmesi ve yatırıma dönüşmesi için de elimden geldiği kadar destek vereceğim" diye konuştu.

Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz da şimdiye kadar yaptıkları çalışmalar hakkında Başkan Palancıoğlu'na bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından Başkan Palancıoğlu, Macaristan Büyükelçi Gabor Kiss'e Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi'nin ahşap üzerine el yakması tablosunu hediye ederken, büyükelçi de kendisine Macar armasının bulunduğu bir çini takdim etti.

Macar Büyükelçi Gabor Kiss Talas’ta

Macar Büyükelçi Gabor Kiss Talas’ta

Macar Büyükelçi Gabor Kiss Talas’ta

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim