• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Maç resmen tatil edildi

Beşiktaş Galatasaray derbisinin uzatma dakikalarında Melo kırmızı kart gördü. Kırmızı kart pozisyonunun ardından taraftarlar sahaya girdi. Hakem Fırat Aydınus maçı tatil etti.
Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Bilic, son oynanan Bursaspor maçının kadrosundan 1 değişiklik yaparak, takımını sahaya sürdü. Siyah-beyazlılarda sakatlığı bulunan Oğuzhan Özyakup'un yerine orta alanda Veli Kavlak görev yaptı.
 
Savunma Serdar Kurtuluş, Sivok, Escude ve Motta'dan oluşurken, ön liberoda Hutchinson-Veli ikilisi forma giydi. Ağrıları nedeniyle son 2 antrenmana çıkamayan Manuel Fernandes de takımdaki yerini alırken, kanatlarda Olcay Şahan ve Gökhan Töre, forvette ise Hugo Almeida şans buldu.
 
Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasındaki derbide Beşiktaş'a konuk olan Galatasaray'da, ağrıları nedeniyle maç öncesi son antrenmanı yarıda bırakmak zorunda kalan Didier Drogba maça yetiştirildi. Sarı-kırmızılı takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile yaptığı maçta sol omzundan sakatlanan, yeniden takıma dönmesinin ardından ise dünkü son antrenmanı ağrıları nedeniyle tamamlayamayan Fildişi Sahilli yıldız oyuncu, uygulanan yoğun tedavinin ardından Beşiktaş karşısında kadrodaki yerini aldı.
 
Teknik direktör Fatih Terim, Real Madrid maçının ardından sinyalini verdiği rotasyonu savunmada uyguladı. Savunmanın sağında Eboue'nin yerine Sabri Sarıoğlu'na forma veren tecrübeli teknik adam, yine savunmanın ortasında ise Chedjou'nun yerine Dany'yi oynatmayı tercih etti. Chedjou'nun yerine Beşiktaş karşısında görev yapan Dany, bu sezon ligdeki ilk maçına da çıkmış oldu.
 
Yabancı sınırlaması nedeniyle forma bulmakta güçlük çeken Kamerunlu oyuncu, bu sezon ilk karşılaşmasını Real Madrid'e karşı oynamıştı. Derbi maça iki takım da kontrollü başladı: Oyunun hakimiyetini ele almak isteyen Galatasaray, uzun toplarla Drogba'yı buluşturmaya çalıştı. Ancak defasntaki hatalar sarı kırmızılıarı zor durumda bıraktı.
 
Dakikada ceza sahası önünde kaptığı topla hareketlenen Fernandes, Muslera ile karşı karşıya kaldı ama Uruguaylı kaleciyi geçemedi. Sadece dakika sonra ev sahib golü buldu. Gökhan Töre'nin pasıyla hareketlenen Serdar ortaladı, Almeida bomboş durumda kafayı vurdu: 1-0...
 
Golden sonra Beşiktaş Almeida ile bir kez daha gole yaklaştı ama bunu değerlendiremedi İlk yarıda karşılıklı ataklar devam etti. Son 10 dakikada etkili olan Galatasaray, Burak'la 41. dakikada çok net bir fırsatı kullanamadı.
 
İkinci yarıya Bruma'yı oyuna alarak başlayan Galatasaray daha derli toplu olan taraftı. Önce Burak'la bıomboş pozisyonu kullanamayan sarı kırmızılılar, 59. dakkada golü buldu. Topu auta bırakmak isteyen Serdar Kurtuluş, Bruma'ya kaptırdı. Onun pasında Drogba skora dengeyi getiren isim oldu.
 
Galatasaray, 72. dakikada ilk kez öne geçti. Veli''nin hatalı pasında Burak hiç bekletmeden Drogba'yı gördü, o da takımını öne geçiren golü atmakta zorlanmadı. Kalan bölümde Beşiktaş aradığı golü bulamadı, maçın uzatma bölümünde ise saha karıştı. Melo'nun Ramon'a yaptığı hareketin ardından Fırat Aydınus tarafından oyundan atıldı ve saha karıştı. Taraftarlar sahaya girdi, hakemf Fırat Aydınus da soyunma odasına gitti.
 
untitled-2.20130923090345.jpg
 
untitled-3.20130923090357.jpg
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim