• BIST 9117.17
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

'Maaş artışları temel harcama maddelerindeki artışa göre yapılsın'

'Maaş artışları temel harcama maddelerindeki artışa göre yapılsın'
Türk Büro-Sen Çankırı Şube Başkanı Metin Memiş, "2015 yılında gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmeleri de yılın ilk ayında hedefinden sapma...

Türk Büro-Sen Çankırı Şube Başkanı Metin Memiş, "2015 yılında gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmeleri de yılın ilk ayında hedefinden sapma gösteren bu mali planı henüz onaylanmayan 2016 bütçesi çerçevesinde gerçekleştirilmiştir." dedi.

Memiş yaptığı yazılı açıklamada 2015 Ekim ayından bakıp önündeki Ocak ayını dahi doğru tahmin edemeyenlerin, 2017 yılına ilişkin karar vermek, sayıları 5 milyonu bulan memur ve emeklilerin kaderini kahve fallarına bırakmaktan öteye gitmeyeceğini iddia ederek, "TÜİK işlenmemiş gıda, enerji, içki ve sigara ile altın fiyatlarındaki değişimleri göz ardı ediyor. Bundan dolayı Hükümetle memur, emekli ve dar gelirli anlaşamıyor. Çünkü evdeki hesap çarşıya uymuyor. Hükümetle hiç ama hiç uymuyor." ifadelerini kullandı.

Gıda maddelerine yapılan zamlara dikkat çeken Memiş, "Bizim için gerçek temel tüketim maddeleri ve harcamalardır. Memura, emekliye yüzde 6 zam yapılırken; Cumhurbaşkanı, emekli Başbakan ve emekli milletvekillerine yüzde 12,5 zam yapıldı. İşçi, memur ve emekliye verirken elleri titreyenler, kendilerine işçinin, memurun iki katı zam yaptı. Adalet bunun neresinde?" diye sordu.

"Evi olmayan, hala okuyan çocuğu olan memur ve emeklilerin vay haline!" sözleri ile açıklamasına devam eden Memiş, şunları kaydetti: "Bunun için diyoruz ki çalışan memur, emekli ve işçilerin maaş artışları temel harcama maddelerindeki artışa göre yapılsın. Henüz 2016 yılı bütçesi de Meclis'te onaylanmamışken en azından geçtiğimiz toplu sözleşmede değiştirilen enflasyon farkı hesabından kaynaklı yüzde 1,8 oranındaki zararın da telafi edilerek, önümüzdeki dönemde yaşanacak yüksek enflasyona karşı memur ve emeklilerimizi koruyacak yeni tedbirlerin alınması sağlanmalıdır."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim