• BIST 9099.03
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3697
  • Euro 34.9682
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

LYS'ye 63 bin 494 aday başvurdu

LYS'ye 63 bin 494 aday başvurdu
ÖSYM, Lisans Yerleştirme Sınavları için ücretini yatırdığı halde başvurusunu tamamlamayan 63 bin 494 aday bulunduğunu bildirdi. 21 Nisan'da başlayan LYS'lere başvuru işlemleri, bugün sona erecek ve başvuru süresi uzatılmayacağı duyruldu.

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 21 Nisan'da başlayan LYS'lere başvuru işlemleri, bugün sona erecek ve başvuru süresi uzatılmayacak.
Bugün saat 08.00 itibarıyla LYS'lere 824 bin 835 aday başvuru yaptı. 888 bin 329 aday sınav ücretini yatırdı. Sınav ücretini yatırdığı halde başvurusunu henüz tamamlamayan 63 bin 494 aday bulunuyor. Bu adayların başvuru işlemini gün içinde tamamlamaları gerekiyor. Başvuru işlemini kılavuzda veya duyurularda belirtildiği şekilde tamamlamayanların, LYS'lere girmeleri mümkün olmayacak.

SINAV ÜCRETİNİ YATIRMAYI UNUTMAYIN
Adayların, başvurudan önce sınav ücretini yatırmaları gerekiyor. Sınav ücretini yatırmak, LYS'lere başvuru için yeterli olmayacak. Ücret yatırdığı halde başvurusunu yapmayan adayların ödedikleri ücretler geri ödenmeyecek.
Yeni açılacak programlar, puan türlerinde meydana gelebilecek değişiklikler, gelecek yıllarda yaşanabilecek yatay ve dikey geçişler gibi durumlar nedeniyle farklı alanlarda puan türlerinin hesaplanabilmesi için adayların LYS'lerin tamamında (LYS-1, LYS-2, LYS-3, LYS-4 ve LYS-5) sınava girmeleri yararlarına olacak.
Başvurular, internetten bugün saat 23.59, merkezlerden ise mesai saati bitiminde sona erecek. İnternetten bireysel başvuru yapacak adayların işlemlerinin tamamlanabilmesi için ekranda "Başvuru işlemi başarıyla tamamlandı" açıklamasını mutlaka görmeleri ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan edinmeleri gerekiyor.
Onay kodu
Merkez aracılığıyla başvuru yapan adaylar, Aday Başvuru Kayıt Bilgilerinde yer alan bilgilerin doğruluğunu kontrol etmek amacıyla görevli tarafından kendilerine verilen çıktıyı kontrol ettikten sonra çıktı üzerindeki "onay kodunu" görevliye bildirecek. Görevli, onay kodunu sisteme girdikten sonra başvuru tamamlanacak. Onay kodu girilmeyen başvurular tamamlanmayacağı için geçersiz sayılacak ve sorumluluk adaya ait olacak.
Adayların, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin internet sayfasındaki Aday İşlemleri Sistemi'nden (ais.osym.gov.tr) aday başvuru kayıt bilgilerini mutlaka kontrol etmesi ve sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden yazıcıdan döküm edinerek özenle koruması gerekiyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim