• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C

Lütfi Elvan: Çocuk istismarı lanetlenecek bir hadisedir

Lütfi Elvan: Çocuk istismarı lanetlenecek bir hadisedir
Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Bu çocuk istismarı lanetlenecek ve nefretle bakacağımız bir hadise. Gerçekten bu tür hadiseleri duyduğumuz zaman hepimiz...

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, "Bu çocuk istismarı lanetlenecek ve nefretle bakacağımız bir hadise. Gerçekten bu tür hadiseleri duyduğumuz zaman hepimiz derinden yara alıyoruz." dedi.

Lütfi Elvan, Malatya İşadamları Derneği (MİAD) tarafından düzenlenen "Türkiye'nin 2016 vizyonu reform ve yatırımlar" toplantısına katıldı. Toplantıya Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'ın yanı sıra MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, yönetim kurulu üyeleri ve iş adamları katıldı.

Burada bir konuşma yapan Lütfi Elvan, "Önümüzdeki hafta İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'nu oluşturuyoruz. Türkiye'de ilk kez ayrımcılıkla ilgili bir kurum oluşturuyoruz. Ayrımcılığa karşı mücadele için bir kurum oluşturuyoruz. Bir kişinin dili, dini, rengi, ırkı, düşüncesi ne olursa olsun ona karşı herhangi bir ayrımcılık yapılacak olursa ona dur diyecek bir mekanizma oluşturuyoruz. Siz gelip bu yasaların çıkmasına engel olursanız, bu ülkenin önünü tıkamış olursunuz. Muhalefet partilerine sesleniyorum; geliniz birlikte beraber çalışalım. Bu yasaların geçmesine sizlerde katkı sağlayın." ifadelerini kullandı.

'SON TERÖRİST YOK EDİLİNCEYE KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK'

Türkiye'nin son zamanlarda kararlı şekilde terörle mücadele ettiğini söyleyen Elvan, "Son terörist yok edilinceye kadar bu mücadelemiz devam edecektir. O bölgeyi, Güneydoğuyu huzura kavuşturacağız. O bölgenin ihyasını, kalkınmasını birlikte gerçekleştireceğiz. Hiçbir kuşkunuz olmasın. Bu konuda kararlıyız. Bakınız biz Türkiye'mizin dört bir yanına bölünmüş yollar yaptık. Hemde öyle kaliteli asfaltlar yaptık ki 25-30 santim kalınlığında asfaltlar inşa ettik. Bu bölünmüş yollara maalesef bölücü terör örgütü patlayıcı maddeler, bombalar koydu. O bölgedeki vatandaşlarımıza zulüm etti ve zulüm etmeye devam etmek istiyor. Ama buna kesinlikle izin vermeyeceğiz. O bölgeyi ve ülkeyi huzura kavuşturacağız." şeklinde konuştu.

Elvan, program sonrasında katılımcıların sorularını cevapladı. Bir iş adımının yönelttiği, "Çocuk istismarları konuşunda bir çalışmanız var mı?" sorusuna cevap veren Elvan, "Gerçekten bu çocuk istismarı lanetlenecek ve nefretle bakacağımız bir hadise. Gerçekten bu tür hadiseleri duyduğumuz zaman hepimiz derinden yara alıyoruz. Ama bu tür insanların da dün Başbakanımız güzel bir ifade kullandı; "Gün ışığına çıkmasını istemiyoruz. Verilmesi gereken maksimum ceza neyse bu insanlara verilmeli. Bunun cezasını da çekmeli." diye düşünüyoruz. Yine eylem planımızda yer alan çocuk haklarına yönelik de bir düzenlememiz olacak. Bir yıllık süre içerisinde yapacağımız çalışmalardan bir tanesi çocuk haklarına yönelik bir düzenleme olacak. Önümüzdeki günlerde bir düzenleme yapacağız." dedi.

Program sonunda MİAD yönetim kurulu tarafından Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan'a hediye takdim edildi. Program daha sonra hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.Cihan

Lütfi Elvan: Çocuk istismarı lanetlenecek bir hadisedir

Lütfi Elvan: Çocuk istismarı lanetlenecek bir hadisedir

Lütfi Elvan: Çocuk istismarı lanetlenecek bir hadisedir

Lütfi Elvan: Çocuk istismarı lanetlenecek bir hadisedir

Lütfi Elvan: Çocuk istismarı lanetlenecek bir hadisedir

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim