• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Lütfi Elvan: Berkin siyasi işe dönüşmesin

Lütfi Elvan: Berkin siyasi işe dönüşmesin
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Berkin Elvan'ın ölümünün son derece üzücü olduğunu belirterek, "Ancak bu ölüm hadisesinin bir siyasi malzemeye dönüştürülmesi son derece yanlış" dedi.

Konya-Karaman arasında hizmet verecek olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı Projesi kapsamında temel atma töreni için Konya'dan Karaman'a gelen Bakan Elvan, trende Berkin Elvan'ın ölümünden sonra çıkan olaylar ve tahliyeler hakkında açıklamalarda bulundu. Berkin Elvan'ın ölüm hadisesinin son derece üzücü olduğunu ifade eden Bakan Elvan, "Gerçekten bizler bu tür olayların yaşanmasını istemiyoruz. İnşallah böyle bir olayı bir daha yaşamayız. Ancak bu ölüm hadisesinin bir siyasi malzemeye dönüştürülmesi, hele hele seçim öncesi bir araç haline getirilmeye çalışılması son derece yanlış. Biz, her türlü görüş, düşünce içerisinde kim olursa olsun onların düşüncelerine, görüşlerine saygılıyız. Elbette bizleri de eleştirecekler ancak bunu bir sokak kavgasına dönüştürmek, kamu araçlarını yakmak yıkmak, kamu ve özel kesime ait binaları tahrip etmek hiçbir demokratik ülkelerde kabul edilebilecek husus değildir. Demokrasilerde araç yakarak, binaları tahrip ederek demokratik bir takım girişimler söz konusu olamaz. Elbette bir eleştiri konusu varsa onlar eleştirebilir. Birincisi bunlar siyasi malzeme yapılmamalıdır, ikincisi de herkesin kanunlara, kurallara, yasalara uygun hareket etmesi gerekmektedir. Bu konuda gereken hassasiyetin, hele hele seçim öncesi gösterilmesi gerekir diye düşünüyorum" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE TUTUKLULUK SÜRESİNİN SÜRATLE AŞAĞIYA ÇEKİLMESİ GEREKİYOR"

Türkiye'de bir darbe girişimi ve bu yönde çabanın söz konusu olduğunu kaydeden Bakan Elvan, "AK Parti iktidara geldiği günden bu güne kadar birçok engelle karşı karşıya kaldı. Partiyi kapatmadan tutun da verilmeye çalışılan muhtıraya varıncaya kadar yine geçmişte birçok darbe girişimine yönelik planlar konuşuldu. Bunların değişik şekillerde kayıtları, tutanakları tespit edildi. Tabi ki bu tür girişimlere bizim müsamaha göstermemiz söz konusu olamaz. Ama tutukluluk süresinin de bu kadar uzun olması hiç doğru bir şey değil. Neticede yasa değişikliği sonucunda 5 yıllık tutukluluk süresini dolduranlar tahliye edildi. Tabi ki onların mahkemeleri devam edecek. Ancak bu tutukluluk süresinin Türkiye'de süratle aşağıya çekilmesi gerekiyor. Demokratik bir ülkede olması gereken şeyde budur" dedi.

http://www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim