• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

"Lüksemburg'un Renkleri" takdir topladı

"Lüksemburg'un Renkleri" takdir topladı
Şarkılar ve folklor gösterileriyle hoşgörü ve birlikte yaşamayı desteklemeyi amaçlayan "Lüksemburg'un Renkleri" programının ilki Lüksemburg Devlet Konservatuarı'nda...

Şarkılar ve folklor gösterileriyle hoşgörü ve birlikte yaşamayı desteklemeyi amaçlayan "Lüksemburg'un Renkleri" programının ilki Lüksemburg Devlet Konservatuarı'nda gerçekleşti. Lüksemburg Türk Kültür Merkezi La Turquoise ile 7 farklı derneğin ortaklaşa düzenlediği program katılımcılardan büyük takdir topladı. Geceye katılan Lüksemburg Entegrasyondan sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Patrick Goldschmidt gördüğü çok kültürlülük örneğinden etkilendiğini ifade etti. Salonun doluluk oranı karşısında şaşkınlığını saklayamayan Goldschmidt "Siz bunu nasıl başardınız, biz devlet erkanı olarak bu salonu dolduramıyoruz." ifadelerini kullandı.

Farklı kültürlere sahip çocukları ortak bir projede birleştiren Lüksemburg'un Renkleri programı birlikte yaşama ve hoşgörüyü desteklemeyi amaçlıyor. Gecede Türkçe şarkı olarak "Gülüm benim" parçası okunurken programın sonuna doğru ise Türkçe ve Yunanca olmak üzere "Üsküdar'a gider iken" parçasının düeti yapıldı. Geceye katılan Entegrasyondan sorumlu Lüksemburg Belediye Başkan Yardımcısı Patrick Goldschmidt, konuşmasına başlarken salondaki Lüksemburglu sayısını yoklamak için Lüksemburg dilini anlayan vatandaşlardan el kaldırmalarını rica etti. Salonun yarısından çoğunun el kaldırmasının ardından "İşte Lüksemburg bu" diyen Goldschmidt, salonun doluluk oranına karşın da şaşkınlığını gizleyemedi. "Biz devlet erkanı olarak bu salonu bu kadar dolduramıyoruz. Siz bunu nasıl başardınız ?" diyen Goldschimdt, Lüksemburg Belediyesi'nin bu tarz programları "her zaman" canı gönülden desteklemeye hazır olduğunu ifade ederek La Turquoise'a teşekkürlerini iletti. Dernek adına açılış konuşmasını gerçekleştiren Turquoise Başkanı Abdüssamet Yağdı, dünyada bölünmelerin hızla yaşandığı şu günlerde birleştirici programlara ihtiyaç duyulduğu hatırlatırken, La Turquoise'in kurulduğu günden bu yana hoşgörü ve birlikte yaşamayı destekleyen birçok programa imza attığını söyledi. Programın sürprizi ise 1973'te Lüksemburg adına Eurosong birincisi olan Anne Marie David'in onur konuğu olarak geceye katılması oldu.

ANNE-MARİE DAVİD : "TÜRKİYE BENİM 2. ÜLKEM'

Onur konuğu olarak gecede hazır bulunan David sahneye konuşmasında Türkiye'nin "2. ülkesi olduğunu" ifade ederek sevdiği birçok insanın Türkiye'de yaşadığını, Türkçe bildiğini ve bir dönem Türkiye'de yaşadığını paylaştı. La Turquoise'a bu jestinden dolayı çok minnettar olduğunu ifade eden David, meşhur şarkısını ise tekrar okudu. Gördüğü atmosfer karşısında duygularına hakim olamayan David sahnede göz yaşlarına boğuldu. "Çok kültürlülük', "Beraber yaşama', "Hoşgörü" gibi kelimelerle özetlenen program için Lükseburg'un "aynası" benzetmesi yapıldı. Lüksemburg, nüfusu yarım milyonun az üstünde olan, çoğunluğu yabancılardan oluşan ve Türk nüfusunun çok az olduğu küçük bir ülke.

"Lüksemburg'un Renkleri" takdir topladı

"Lüksemburg'un Renkleri" takdir topladı

"Lüksemburg'un Renkleri" takdir topladı

"Lüksemburg'un Renkleri" takdir topladı

"Lüksemburg'un Renkleri" takdir topladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim