• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Lukas Podolskı: "Şampiyonluk Yarışında Beşiktaş Avantajlı"

Lukas Podolskı: "Şampiyonluk Yarışında Beşiktaş Avantajlı"
Galatasaray'ın Alman golcüsü Lukas Pdolski, şampiyonluk değerlendirmesinde Beşiktaş'ı avantajlı gördüğünü söyledi.

Galatasaray'ın Alman golcüsü Lukas Pdolski, şampiyonluk değerlendirmesinde Beşiktaş'ı avantajlı gördüğünü söyledi. Podolski ayrıca basında çıkan "ayrılmak istiyor" iddialarını yalanladı.

Sarı-kırmızılıların Alman futbolcusu Lukas Podolski, Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Medya Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"BASIN TOPLANTISINI BEN YAPMAK İSTEDİM"

Sözlerine Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nı tebrik ederek başlayan Podolski, "Umuyorum ki İstanbul'da da kupayı alacağız. İkinci olarak niye buradayız. Bazı cevaplandırılması gereken sorular vardı. Kulübüme de bunu söyledim. Bu yüzden buradayız. Bu istek benden geliyor. Başkandan ya da herhangi birinden böyle bir istek gelmedi" şeklinde konuştu.

"BEN AYRILMAK İSTEDİĞİMİ ASLA SÖYLEMEDİM"

Transfer iddialarının sorulması üzerine yıldız futbolcu, "Benimle ilgilenen bir takım varsa, bana bir talep varsa ben buna bir şey yapamam. Ben buradan asla ayrılmak istemedim ya da ayrılmak istediğimi söylemedim" diye cevap verdi.

"GERÇEK OLMAYAN İDDİALAR BENİ RAHATSIZ EDİYOR"

"Beni eleştirebilirsiniz" diyen Alman oyuncu, "Zaten siz bu yüzden gazetecisiniz. Ama benim rahatsız olduğum konu, hiç gerçek olmayan haberler çıkması. Takımın kötü gittiği bir gerçek. Bu konularda eleştiri alabiliriz ama gerçek olmayan iddialar beni rahatsız ediyor. Geçtiğimiz maçtan sonra başkanın bir tasarrufu olmuş, gördüğüm kartlar nedeniyle ceza alacakmışım. Kesinlikle böyle bir şey yok" diye konuştu.

"KESİNLİKLE AVRUPA KUPALARINA KATILMA HAKKI ELDE ETMELİYİZ"

Takımın neden bu halde olduğunu sezon sonu analiz edebileceğini söyleyen Podolski, "Tabii daha doğrusu sezon sonunda kulübün kendisini analiz etmesi olacaktır. Kulüp de sezon sonu analizi yapacaktır. Bizim önümüzde on maç var. Kupa hedefimiz var. Öncelikle kupayı kazanmamız gerekiyor. Bunun yanında kesinlikle Avrupa kupalarına katılma hakkını elde etmemiz gerekiyor. Şu da bir gerçek; şu an çok iyi gitmiyoruz. Durumumuzun iyi olmadığının farkındayız. Tabii ki bazı antrenör değişikliği oldu, takımın içinde huzursuzluğa neden olduğu bir gerçek" ifadelerini kullandı.

"TERÖR OLAYLARI BENİ OLUMSUZ ETKİLİYOR"

Terör saldırıları nedeniyle Fenerbahçe derbinin ertelenmesi ve terör olaylarının kendisini nasıl etkilediğinin sorulması üzerine Podolski şöyle cevap verdi:

"Öncelikle ben terör olaylarıyla maalesef kariyerim boyunca direkt olmasa da pek çok kez maruz kaldım. Etkisini biliyorum. Bununla ilgili çok fazla söyleyecek bir şey yok. Olumsuz bir durum, beni de herkesi olduğu gibi olumsuz etkiliyor."

"FENERBAHÇE'Yİ YENMEKTEN BAŞKA ÇAREMİZ YOK"

Derbinin çok önemli bir maç olduğunu belirten yıldız futbolcu, "Bu maçın ne kadar önemli olduğunu sadece Türkiye değil, Türkiye dışında da herkes biliyor. Derbiyle ilgili fazla motive olmaya da gerek yok. Zaten önemli olan bu derbilerde sahaya çıkıp karakterini göstermek, kişiliğini yansıtmak. Şunu da biliyoruz ki, Fenerbahçe'yi yenmekten başka opsiyonumuz yok" dedi.

"AVRUPA'YA GİDEMEMEK GÜZEL BİR DURUM DEĞİL"

Avrupa kupalarına katılamamanın güzel bir durum olmadığını vurgulayan Alman oyuncu, "Bizim için olumlu bir durum olmayacaktır. Önümüzdeki maçları iyi bitirirsek bu ceza bir sene olacak belki cezanın kaldırılması da olabilir. İki senelik cezaya maruz kalırsak gelecek oyuncular için de pozitif bir durum değil. Galatasaray gibi şampiyonluğa oynayan bir takım, Avrupa arenasında her zaman yer almak ister" şeklinde konuştu.

"BEŞİKTAŞ'IN AVANTAJI FENER'İN BİZİMLE OYNAMASI"

Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk yarışında avantajlı takımın Beşiktaş olduğunu belirten Lukas Podolski, "Mario Gomez'i ben 15 yaşından beri tanıyorum. Beraber oynadık, birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Onunla Almanya Milli Takımı'nda da konuştum. Bana göre avantajlı olan takım Beşiktaş, zaten şu anda da tabloda birinci sıradalar. Bana göre ilk avantajları bu. Ondan sonraki en büyük avantajları da Fenerbahçe'nin gelip sahamızda bizimle oynayacak olması. Zaten ben de kendisine bunu söyledim" ifadelerini kullandı.

"ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ KUPAYI KAZANMAK"

Bu sezonki performansıyla milli takıma seçildiğinin hatırlatılması üzerine Podolski, "Ben 15 yaşında değilim, milli takımdaki hocam da beni çok iyi tanıyor. Benimle ilgili kararın takımımla ilgili olacağını düşünmüyorum. Bizim hala hedeflerimiz var, öncelikle kupayı kazanmak zorundayız. Bunun yanında da Avrupa'ya katılmamız gerekiyor. Bizim böyle iki hedefimiz var. Ama şunu da biliyorum ki biz büyük bir takımız. Büyük takımların her zaman şampiyon olması gerekir. En azından şampiyonluk için yarışıyor olması gerekir. İkinci olsak bile bu bizim için başarısızlıktır. Bunu biliyoruz ve bunu bilerek devam ediyoruz. En azından kupayı kazanıp Avrupa'ya katılmak istiyoruz" diye konuştu.

"ERGİN ATAMAN TAKIMINI ÇOK İYİ HAZIRLIYOR"

'Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman'ın futbol takımında olmasını ister miydin?" sorusuna Podolski, "İyi bir insan düzgün bir karakteri var. Takımını da çok iyi hazırlıyor. Belki sezon sonu kulüp böyle bir karar verir. Biz de belki burada birlikte çalışırız" cevabını verdi.

"FUTBOL HAYATIMDA BÖYLE BİR ŞEY YAŞAMADIM"

Sarı-kırmızılı takımda yaşanan teknik direktörlük değişiklikleri için futbol hayatında böyle bir şey yaşamadığını belirten Podolski, "Çünkü futbolda işlerin nasıl ilerlediğini biliyorum. Burada kararları yöneticiler ve başkan verir. Dolayısıyla bizim de futbolcular olarak bu tarz kararlardan sonra fazla bir söz hakkımız yok" şeklinde konuştu.

"RİEKERİNK İLE ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALARDA BAŞARILI OLACAĞIZ"

Şu an takımın başında olan Jan Olde Riekerink için ise Podolski, şöyle konuştu:

"Çok kısa bir süresi oldu. Umuyorum ki onunla birlikte önümüzdeki haftalarda başarılı olacağız. Tabii ki hocanın çok kısa bir süresi oldu. Normalde hocaların daha başarılı olması için sezon başında bir süresi olur. Şu anda böyle bir dönem olmadı. Hocanın da her şeyi değiştirme şansı yok ya da çok hızlı bir büyü yapma şansı yok. Ama ben elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını biliyorum. Bizimle birlikte sezon sonuna kadar bazı hedeflerimize ulaşacağımızı düşünüyorum."

Türkiye'de 10 gol, 5 asist yaptığını ve kendisi için yeterli olmadığını dile getiren yıldız oyuncu, "Ben çok daha fazlasını, çok daha iyisini yapmak istiyorum. Ben de kendi kritiğimi yapıyorum" dedi.

"TAKIMIN DURUMU HERKESİN SORUMLULUĞUNDA"

Podolski, takımın kötü gidişinin bir kişiye bağlanmaması gerektiğini vurgulayarak, "Sadece yönetim sadece oyuncular suçlu sadece bir oyuncu suçlu, hoca değişikliği hata bunu böyle söyleyemeyiz. Tabii ki de hoca değişikliğinin böyle olması takım içinde huzursuzluğa neden oluyor. Bunu söylemem çok doğal. Tek bir konudan böyle oluyor diyemem. Takım şu an bu durumdaysa herkesin sorumluluğunda. Bir kişiyi işaret edip bunun suçu demek mümkün olmaz. Ama sene sonunda kulübümüz gereken kararları alır. Umuyorum ki gelecek sezondan itibaren Galatasaray tekrar başarılı olacaktır" ifadelerini kullandı.

Lukas Podolskı: "Şampiyonluk Yarışında Beşiktaş Avantajlı"

Lukas Podolskı: "Şampiyonluk Yarışında Beşiktaş Avantajlı"

Lukas Podolskı: "Şampiyonluk Yarışında Beşiktaş Avantajlı"

Lukas Podolskı: "Şampiyonluk Yarışında Beşiktaş Avantajlı"

Lukas Podolskı: "Şampiyonluk Yarışında Beşiktaş Avantajlı"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim